Ārskats nr.41: Vēsturiskais Viļņas samits; Prigožins tiekas ar Putinu; krīt karstuma rekordi • IR.lv

Ārskats nr.41: Vēsturiskais Viļņas samits; Prigožins tiekas ar Putinu; krīt karstuma rekordi

Pauls Raudseps

Šonedēļ NATO valstu līderi pieņēma vairākus lēmumus, kas būtiski stiprina Latvijas drošību, tomēr Viļņas samita laikā vislielākā uzmanība tika pievērsta alianses attiecībām ar Ukrainu. Ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir žurnālists Pauls Raudseps abi bija Viļnā samita laikā. Raidierakstā viņi pārrunā tikšanās rezultātus un kāpēc Ukrainas prezidenta Zelenska paziņojumu tonis divdesmit četru stundu laikā krasi mainījās. Kolēģi arī spriež par īslaicīgā dumpja vadoņa Prigožina tikšanos ar Krievijas prezidentu Putinu, ASV lēmumu piegādāt Ukrainai kasešbumbas, pēdējās dienās uzstādītajiem pasaules karstuma rekordiem, ilglaicīgā Nīderlandes premjerministra Rites lēmumu pamest politiku, cīņu par demokrātiju Taizemē un Indijas palaisto Mēness zondi.

Raidierakstā Ārskats ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir komentētājs Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lvSpotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu vienreizējā maksājumā (šeit) vai regulārā maksājumā (šeit).

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2023

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu