Andersons pret Andersonu • IR.lv

Andersons pret Andersonu

Ilustrācija — Sabīne Kjahjare
Aivars Tabūns, Domuzīme

Žurnāls Domuzīme, 2023, nr. 3

Andersons pasūtīja īsu ceļojumu ar laika mašīnu. Izvēlētais gads un datums sakrita ar to, kurā viņam ar sievu notika dzimumakts, pēc kura sekoja pirmā grūtniecība. Laika mašīnas birojs garantēja, ka ceļojums ilgs no plkst. 18.45 līdz 19.15.

Saskaņā ar laika mašīnas administratoru ziņojumu pirmais Andersons atgriezās mūsdienās pēc 30 minūtēm. Viņš parakstīja pavēsti par to, ka nākamajā dienā plkst. 10.00 ieradīsies uz Laika policijas standartpārbaudi, un steigšus pameta administrācijas telpas. 

Iekārta netika atslēgta, un pēc piecām minūtēm tajā materializējās otrs Andersons. Tādā pašā uzvalkā kā iepriekšējais. Maiņas administratore arī viņam iedeva pavēsti un paģība tikai pēc tam. Pēc dažām sekundēm maiņas vadītājs uzrakstīja kompānijas vadībai un Iekšējās drošības departamentam īsu ziņojumu: «Mēs esam totālos sūdos. Lūdzu nekavējoties sākt ārkārtas gadījuma izmeklēšanu.» Administratoru liecības vēlāk apstiprināja videoieraksti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu