Solis tālāk • IR.lv

Solis tālāk

Dzintars Silgals, SIA Lubeco dibinātājs un līdzīpašnieks. Foto — Ilze Šķietniece
Ilze Šķietniece

Talsu pusē audzētās zemenes nonāk ne tikai lielākajos veikalu tīklos Latvijā, bet arī aiz valsts robežām

Vienā no lielākajām zemeņu audzēšanas saimniecībām Latvijā — SIA Lubeco — pirmās ogas šogad ienākas tikai neilgi pirms Jāņiem. Agrā šķirne neražoja. To nopostīja stiprās šā pavasara salnas, stāsta uzņēmuma līdzīpašnieks Dzintars Silgals. Lai gan lauksaimniecības nozarē pārbaudījumu netrūkst, viņš iesākto nepamet un meklē aizvien jaunus attīstības ceļus.

Saimniecībā, kas atrodas Talsu novada Lubezerē, patlaban stādījumi plešas četrarpus hektāru platībā. Rekords bijis 10 hektāru, taču gadu gaitā secināts, ka būtiskāk ir pievērsties kvalitātei, nevis kvantitātei. Šogad uzņēmums sāk attīstīt jaunu darbības virzienu — agro un vēlo zemeņu audzēšanu segtajās platībās. Šim mērķim izveidota filiāle Ventspils novadā. Ja eksperiments izdosies, tas ļaus ražu nodrošināt gandrīz pusgada garumā. 

Papildus ogu audzēšanai Lubeco ražo sukādes, sulas un sīrupus ar zīmolu Pikolo. Nesen sākts vīna ražošanas bizness. Tas dod iespēju strādāt ne tikai vasaras sezonā, bet visu gadu. Līdz ar to ir vieglāk noturēt darbaspēku.

Iesācēja veiksme

Lubeco ir ģimenes uzņēmums — tas pieder Zanei un Dzintaram Silgaliem. Zemeņu biznesā abi darbojas jau 12 gadus. Lai arī bijuši grūtāki brīži, sākto ne mirkli nav grasījušies mest malā. Gluži pretēji — ar neapsīkstošu enerģiju meklē risinājumus, lai turpinātu darboties un strādātu pēc iespējas efektīvāk. «Es visā vienmēr cenšos saskatīt pozitīvo,» Dzintars uzsver.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu