Podkāsts nr. 177: Kas ir Egils Helmanis? Kā tapa skandalozais Aizsardzības ministrijas iepirkums? Vai Stukānam jāzaudē amats? • IR.lv

Podkāsts nr. 177: Kas ir Egils Helmanis? Kā tapa skandalozais Aizsardzības ministrijas iepirkums? Vai Stukānam jāzaudē amats?

1
podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Jau tajā rītā, kad iznāca žurnāls, tvitertroļļi sāka mesties virsū rakstam par Ogres mēru Egilu Helmani un viņa pagātnē atrodamajiem dīvainajiem darījumiem un apšaubāmajiem partneriem. Šajā Šķiltavas ierakstā Ir žurnālisti Baiba Kļava, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps iztirzā svarīgākos momentus Nacionālās apvienības valdes locekļa biogrāfijā, kas jau politiskās karjeras sākumā esot piesaistījusi drošības iestāžu interesi. Kolēģi apspriež Valsts kontroles atklāto par potenciāli 220 miljonus eiro vērto pārtikas iepirkumu bruņotajiem spēkiem, kurā revīzija atklāja neredzēti daudz pārkāpumu un neskaidrību. Žurnālisti pievēršas arī ģenerālprokurora Jura Stukāna izteikumiem par Jēkabpilī noslepkavotās sievietes lietu, kuri daudzos izraisījuši sašutumu un var novest pat līdz viņa atlaišanai no amata.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Komentāri (1)

Inga Jēruma 17.06.2023. 23.22

Sirsnīgs paldies par Vivaldi Gadalaikiem! Jau sen gribēju uz Senās mūzikas koncertu Rundālē, bet vienmēr kaut kā nesanāca.
Gaidu nākamo Šķiltavu! Jūs esat burvīgi.
inga.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu