Ārskats nr. 35: Vai Erdogana vara apdraudēta? Neasais Kinžals. Baidenam jāsteidzas mājās. • IR.lv

Ārskats nr. 35: Vai Erdogana vara apdraudēta? Neasais Kinžals. Baidenam jāsteidzas mājās.

Pauls Raudseps

Vērotāji jau nodēvējuši Turcijas prezidenta un parlamenta vēlēšanas par šogad svarīgākajām pasaulē. Pēc pirmā balsošanas raunda neviens no kandidātiem nesaņēma nepieciešamo absolūto pārsvaru. Vai pēc 20 gadu Erdogana valdīšanas kāds cits varētu nākt viņa vietā? Un cik lielā mērā vēlēšanu rezultāts ietekmēs starptautiskās attiecības un mūsu drošību? Šajā raidījumā Tomass Pildegovičs un Pauls Raudseps apspriež notikumu attīsību lielajā un nereti neērtajā Turcijā, kā arī vērtē Krievijas raķešu uzbrukumus Ukrainai, asiņainā Asada atgriešanos Arābu līgā, Taizemes vēlēšanu rezultātus un Baidena lēmumu atcelt pēc G7 samita ieplānoto tikšanos ar Indijas, Austrālijas un Japanās līderiem, lai ātrāk atgrieztos Vašingtonā un risinātu visas pasaules finanšu sistēmai bīstamo ASV “parāda griestu” krīzi.

Raidierakstā Ārskats ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir komentētājs Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lvSpotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu