Speciālizlaidums: Vai esam gatavi X stundai? • IR.lv

Speciālizlaidums: Vai esam gatavi X stundai?

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps, Jana Altenberga

No Ukrainas gandrīz katru dienu pienāk ziņas par Krievijas raķešu uzbrukumiem dzīvokļu majām un infrastruktūrai. Tas ir skaudrs atgādinājums, ka karam jābūt gataviem ne tikai bruņotajiem spēkiem, bet gan visai sabiedrībai.

Rīcības plānu izstrāde un rezervju izveide ārkārtas gadījumiem ir civilās aizsardzības sistēmas uzdevums, taču ikdienā par to reti domājam. Divas reizes gadā pilsētniekiem par to atgādina trauksmes sirēnu regulārās pārbaudes, bet droši vien tikai retais tajā brīdī padomā — ko es tagad darītu, ja sirēnas vēstītu par īstu trauksmi?

Cik gatava ir mūsu civilās aizsardzības sistēma X stundai?

Nesen žurnālā Ir Jana Altenberga izpētīja esošās civilās aizsardzības sistēmas stāvokli un kas šobrīd tiek darīts, lai stiprinātu sabiedrības gatavību ārkārtas situācijām, un šajā Šķiltavas speciālizlaidumā viņa par savu pētījumu stāsta Ir redaktoram Paulam Raudsepam.

Papildus Šķiltavas iknedēļas diskusiju raidījumam veidojam arī speciālizlaidumus, kuros padziļināti apspriežam tēmas, kam veltīta īpaša uzmanība pētnieciskos rakstos žurnālā Ir.

Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu