5 interesanti koncerti aprīlī • IR.lv

5 interesanti koncerti aprīlī

Dāņu klavieru trio Vitruvi
Gunda Miķelsone, speciāli Ir

7. aprīlī Rīgas Domā Vasks un Pendereckis Lielajā piektdienā
Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļa­vas vadībā piedāvā divu garīgās mūzikas dižgaru koncertu, kuru centrā ir cilvēces iekšējās grēksūdzes ideja. Kšištofs Pen­dereckis 20. gadsimta otrajā pusē iezīmēja jaunus vaibstus poļu mūzikā — sākot no sonoristiski iekrāsota avangarda līdz Jaunās poļu skolas labskanīgajai vienkāršībai, kuras raksturība nenoliedzami ietekmējusi arī Pētera Vaska rokrakstu. 

Koncertprogrammā Penderecka ekspresīvie sakrālās mūzikas opusi korim satiksies ar Vaska mierpilno Musica serena — dabas ainavu stīgu instrumentiem un divām lūgšanām korim un stīgu orķestrim, kurā korim pievienosies kamerorķestris Sinfonietta Rīga. Vienu no lūgšanām Vasks apraksta šādi: «Da Pacem Domine ir izmisuma pilns sauciens par šo laiku. Tā ir lūgšana par mūsu trako pasauli. Es ticu, ka mūzika vairo mūsu ticību, mīlestību un iekšējo spēku.»
Latvijaskoncerti.lv

14. aprīlī VEF Kultūras pilī Raimonds Pauls, Indriķis Veitners un Latvijas Radio bigbends. Veltījums Gunāram Rozenbergam
Pagājušajā gadā, pieminot leģendāro trompetistu, komponistu un aranžētāju Gunāru Rozenbergu viņa 75 gadu jubilejā, Radio bigbends izdevniecībā Jersika ierakstīja Rozenberga 70. un 80. gados tapušās kompozīcijas, un nu gaidāms skaņuplates prezentācijas koncerts. Šajā vakarā bigbends kopā ar Raimondu Paulu un Mūzikas akadēmijas profesoru, vēsturnieku, saksofonistu un klarnetistu Indriķi Veitneru klausītājiem piedāvās unikālu iespēju ielūkoties Latvijas džeza vēstures līkločos.
Vefkp.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu