Māra Agilara, tējas ceremoniju vadītāja • IR.lv

Māra Agilara, tējas ceremoniju vadītāja

Kā teicis Māras skolotājs Taivānā, tējas ceremonijai ir jābūt viegli pieejamai. «Ja televizors būs viesistabas centrālais objekts, visticamāk, laiku veltīsi tam.» Bet Māras mājās istabas vidū ierīkota vieta tējas ceremonijai. Foto no personīgā arhīva
Alise Zita Zeidaka

Ne visas ar karstu ūdeni aplietās zālītes ir tēja — tas ir pirmais, kas jāsaprot, runājot par tējas ceremoniju. Tēja ir dzēriens, ko pagatavo no tējas koka lapām, un atkarībā no lapu apstrādes un fermentācijas sastopama septiņos veidos, precizē Māra Agilara, tējnīcas The Secret Garden Galway Īrijā saimniece. Piemēram, baltās tējas lapas pēc novākšanas ir tikai žāvētas saulē, nevis apceptas vai rullētas. Starp citu, tēja var būt pat vairākus gadu desmitus veca. «Noturēt ilgāk par 80 gadiem gan nav nozīmes, jo tēja vairs īpaši nemainīsies,» saka Māra

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu