VIDEO: Ilze Kļava Jaunlutriņu viedciemā: “Lai šeit kaut kas notiktu, jārīkojas” • IR.lv

VIDEO: Ilze Kļava Jaunlutriņu viedciemā: “Lai šeit kaut kas notiktu, jārīkojas”

Publicitātes foto

“Lai šeit kaut kas notiktu, jārīkojas pašiem – jāmeklē savi resursi, jāskata problēmas un pašiem tās jārisina,” ir pārliecināta Ilze Kļava, Jaunlutriņu viedā ciema kopienas pārstāve.

Pirms trīs gadiem Jaunlutriņu un Šķēdes pagasta aktīvie iedzīvotāji nolēma pievērsties “Viedā ciema” idejai. Viņi iedziļinājās “Viedo ciemu” tēmā Eiropā, pētīja, ko dara “Viedie ciemi” Somijā. Tā radās pirmie projekti, stāsta Ilze.

“Mums šeit patīk dzīvot, personīgi man Jaunlutriņi ir pasaules centrs,” uzver Ilze.

Viedie ciemi ir aktīvas iedzīvotāju kopienas lauku apvidos, kas izmanto inovatīvus un radošus risinājumus, lai uzlabotu kopienas dzīves apstākļus un nodrošinātu ilgtspēju.

Kopš 2021.gada atpazīstamības zīmi “Viedais ciems” visā Latvijā ir saņēmušas 18 kopienas, savukārt atpazīstamības zīmi “Ceļā uz viedo ciemu” – 22 kopienas.

Biedrība NEXT ir sagatavojusi TUESI.LV video stāstus par divdesmit Latvijas “Viedajiem ciemiem” un to kopienu līderiem, ļaujot ielūkoties “Viedo ciemu” ikdienā un kopienu līdzdalības aktivitātēs.

Projektu TUESI.LV :: Viedo Ciemu stāsti īsteno biedrība NEXT ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība NEXT.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu