Podkāsts nr.133: Vai varam būt apmierināti ar ES un NATO samitu rezultātiem? Vai varam piekrist Viestura Kairiša politiskajiem vērtējumiem? • IR.lv

Podkāsts nr.133: Vai varam būt apmierināti ar ES un NATO samitu rezultātiem? Vai varam piekrist Viestura Kairiša politiskajiem vērtējumiem?

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Vai Boriss Džonsons tiešām būtu mazāk palīdzējis Ukrainai, ja nebūtu noticis breksits?

Pēc neliela Jāņu pārtraukuma Šķiltava atkal atgriežas ēterā un ar zināmu izbrīnu atklāj — kamēr mēs Latvijā līgojām, pasaule nav stāvējusi uz vietas. Tieši otrādi, pēdējās nedēļas notikumi var būtiski ietekmēt Eiropas un, dabiski, arī Latvijas nākotni. Jāņu vakarā Eiropas Savienības vadītāji oficiāli piešķīra Ukrainai un Moldovai kandidātvalstu statusu. Šīs nedēļas Madrides samitā NATO aicināja aliansei pievienoties Somiju un Zviedriju, nosauca Krieviju par bīstamāko draudu dalībvalstu drošībai, un solīja nozīmīgi pastiprināt militāro spēku klātbūtni Baltijas valstīs. Taču vienlaikus pienāca ziņas, ka Ukrainas spēki pēc vairāk nekā trīs mēnešu garas cīņas ir atkāpušies no Severodoneckas.

Visā šajā globāli svarīgo notikumu gūzmā dažiem klausītājiem varbūt paslīdēja garām ziņa par režisora Viestura Kairiša panākumiem ārzemēs.

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Anda Burve-Rozīte, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu