Svaiga enerģija • IR.lv

Svaiga enerģija

Foto — Pexels.com
Marija Leskavniece

Mainoties gadalaikiem, līdzi mainās arī garderobe. Kā sakārtot pat vismazāko skapi, lai tajā vieglāk būtu atrast idejas, nevis kompleksus?

Lai no rīta nebūtu ilgi jāstāv pie atvērta skapja, prātojot, ko šodien vilkt, vērts laiku pa laikam izrevidēt pilnīgi visu garderobi, atbrīvoties no liekā un pārskatāmi izkārtot to, kas joprojām aktuāls. «Pārdomāta garderobe ne tikai palīdz veidot harmonisku vizuālo tēlu, bet arī vienkāršāk un ērtāk apģērbties ikdienā,» saka stiliste Kristīne Ramba, kura Instagram platformā veido blogu @kristine.stylist. 

Tiesa, ideāla garderobe nozīmē arī plašu skapi, kurā visas drēbes izkārtotas pārredzami uz pakaramajiem, nav saspiestas vai sakrautas kaudzītēs. «Taču šādas iespēja nav visiem. Ja vietas ir maz, es iesaku izmantot plauktu sistēmas vai atvilktnes, ko savukārt var padarīt pārredzamākas ar sadalošajām kastēm.» 

Jo mazāk vietas, jo rūpīgāk jāpārdomā gan tas, kas nonāk skapī, gan tas, kā platība tiek izmantota. «Skapim būtu jābūt ļoti pārdomātam un mērķtiecīgi organizētam. Tad arī pavisam mazs skapis netraucēs ikdienā izvēlēties apģērbu, bet pats galvenais — iedvesmos!»

Trīs kastes

Ja skapis ir mazs un tas vēl jādala ar savu partneri vai kādu citu cilvēku, palīgā nāks garderobes kapsula — speciāli noteiktam mērķim veidota apģērbu kopa, piemēram, darbam, svētkiem, komandējumam vai atpūtas braucienam, stāsta stiliste. Šādā kapsulā apģērbu ir salīdzinoši maz, bet tie visi savā starpā ir viegli salāgojami, vienotā krāsu gammā un stilistikā, turklāt atbilstoši sezonalitātei. «Šādi veidota garderobe neaizņems daudz vietas, turklāt, tā kā visas lietas ir viegli kombinējamas savā starpā, arī aiztaupīs laiku un galvassāpes saģērbjoties.» Ideāli, ja garderobes kapsulā esošos apģērbus var kombinēt arī pēc to proporcijām un rakstiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu