Krievi, apvienojieties pret karu Ukrainā! • IR.lv

Krievi, apvienojieties pret karu Ukrainā!

2
Pie Krievijas vēstniecības Rīgā cilvēki aicina apturēt Krievijas sākto karu Ukrainā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Es zinu, ka Krievijā ir tūkstošiem cilvēku, kas ir pret karu Ukrainā, riskējot ar savu brīvību un drošību, nostājoties pret savas valsts līderi. Krievijas neatkarīgais medijs Novaja Gazeta paziņojis, ka iestājas PRET karu Ukrainā* un Krievijas pilsoņu tiesību aktīvists Ļevs Ponomarjovs sācis pretkara kustību Krievijā. Ja nu šie notikumi būtu tikai aizsākums sniega lavīnai, kas sekos? Ja nu Krievijas cilvēki ir gatavi pārmaiņām?

Es neticu, ka pasaule spēs apturēt Putinu. To var izdarīt tikai krievu tauta pati. Tāpēc es rakstu šo vēstuli tik daudziem publisko mediju speciālistiem, cik spēju vienas dienas laikā apzināt, un jūs visus aicinu – APVIENOJIETIES! Apvienojiet savas vadītāju, žurnālistu, projektu vadības un mārketinga kompetences, lai Latvijā un Eiropā izvērstu lielu un vienotu kampaņu, kurā:

 Aicināt iedzīvotājus nepārtraukti sazināties ar saviem draugiem un radiem Krievijā, un mudināt viņus lasīt Eiropas mediju ziņas krievu valodā, kas ir brīvas no propagandas.

 Apziniet visus sabiedrībā zināmos māksliniekus, rakstniekus, mūziķus, zinātniekus u.c., un iesaistiet! Lai viņi stiprina garīgi savus kolēģus Krievijā, kas vēlas paust nosodījumu Ukrainas karam. Jo tieši viņiem ir reāla vara pamodināt savus tautiešus!

 Uzmeklējiet savus kolēģus Krievijā, kas ir gatavi vērsties pret karu Ukrainā un izplatīt patiesas ziņas. Apziniet, kādas ir viņu vajadzības. Meklējiet iespējas viņiem palīdzēt!

Veidojiet kustību, kas stiprina patiesi demokrātiskos Krievijas cilvēkus cīņai par ne tikai Ukrainas, bet arī savām un visas pasaules tiesībām uz brīvību! Jūtot mūsu atbalstu, viņu kļūs vairāk. Es ticu, ka, apvienojot Latvijas, Baltijas un Eiropas žurnālistu, rakstnieku, mākslinieku un
pārējās inteliģences sabiedrību vienotās aktivitātēs, tas ir izdarāms! Mēs paši to esam piedzīvojuši!

Mums, vienkāršajiem Latvijas iedzīvotājiem, nav tādu resursu, lai iesāktu šādu kustību. Jums ir. Katram atsevišķi un visiem kopā. Un neviens mūsu zemē nevarēs to paveikt labāk, kā jūs.

Es būšu gatava diennaktīm sēdēt un izplatīt patiesas ziņas saviem draugiem un radiem te Latvijā un arī Eiropā, ja vien kāds mani vadīs. Es būšu gatava negulēt, ziedot naudu, būt neērta saviem draugiem un ģimenei, ja vien zināšu, ka tas palīdzēs Ukrainas un Krievijas cilvēkiem būt brīviem no diktatora varas. Un es neesmu tāda vienīgā.

Cieņā,

Dace Nikmane

* Pašlaik Novaja Gazeta publicētais galvenā redaktora paziņojums jau ir bloķēts.

 

Krievijas kinematogrāfisti uzstājas pret karu Ukrainā.

 

Komentāri (2)

QAnon 28.02.2022. 10.22

Praktiski katra krieva senčos ir vismaz viens NKVD nagu maucējs, Staļina nāves nometņu uzraugs, vai “zagradotrjad” ložmetējnieks un pat tie, kam nav nācies klausīties senču varoņsāgas par Eiropas sievietēm nogrieztām krūtīm, dzīvi sadedzinātiem sirmgalvjiem, uz durkļiem sadurtiem zīdainīšiem, par trofeju pulksteņiem un nogalinātām sievietēm novilktām vešiņām, ģenētiskā līmenī ir ienaidnieks visam dzīvajam. Pirms Putins nebija nomočījis atejās 50 000 čečenu bērnu, viņa atbalsts bija daži procenti, bet pēc tam kļuva visas tautas mīlēts, tāpēc tādu ponomarjovu aktivitātes vērtējamas tikai kā pasaules sabiedrības uzmanības novēršana no Absolūtā ļaunuma nesējiem.
Vairāk kā 1% krievu izies ielās tikai, kad būs noēduši pēdējo makaronu un arī, tikai barības meklējumos.

+1
0
Atbildēt

0

QAnon 01.03.2022. 20.43

Šodien dzirdēju, ka Latvija esot piedāvājusi politisku patvērumu krieviem, kas padosies gūstā ukraiņiem. Esmu šokā. Pieļauju, kā tāda ir bijusi Lavrova un Rinkēviča vienošanās, lai krievu bandītiem un čekistiem, ko ievazā ES, vairs nevajadzētu pirkt UA. Patvērumu varētu saņemt tikai tāds, kurš līdzi atnesis krievu oficiera, popa vai augstmaņa galvu, visi pārējie ir internējami, bet tie, kas ir labprātīgi uzmaukuši krievu armijas uniformu, kā virsnieki vai kontraktnieki, vai izrādījuši nemotivētu drosmi, sodāmi par noziegumiem pret cilvēci.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu