Ārskats nr. 79: Krievija pielāgojusies karam. Baidens nedod ieročus Izraēlai. Sji meklē draugus Eiropā • IR.lv

Ārskats nr. 79: Krievija pielāgojusies karam. Baidens nedod ieročus Izraēlai. Sji meklē draugus Eiropā

3
Pauls Raudseps

Šonedēļ jau piekto reizi notika Krievijas diktatora Putina inaugurācija, un neviens vairs nerunā par tautas neapmierinātību, galma apvērsumu vai Vladimira Vladimiroviča slikto veselību. Šajā raidījumā Aivars Ozoliņš stāsta, kā karš pārveidojis Krievijas ekonomiku un padarījis konfliktu izdevīgu lielai sabiedrības daļai. Aivars kopā ar kolēģi Paulu Raudsepu arī apspriež ASV prezidenta lēmumu nepiegādāt ieročus Izraēlas gaidāmajam uzbrukumam Rafahas pilsētai Gazas dienvidos, Ķīnas valdnieka Sji antiamerikāniski iekrāsoto vizīti Eiropā, novērsto atentātu pret Ukrainas prezidentu Zelenski, konservatīvo neveiksmes vietējās vēlēšanās Anglijā, Eiropas Komisijas lēmumu izbeigt izmeklēšanu par draudiem tiesiskumam Polijā un pieaugošo uzbrukumu skaitu politiķiem Vācijā. 

Raidierakstā Ir komentētāji Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lvSpotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu vienreizējā maksājumā (šeit) vai regulārā maksājumā (šeit).

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2023

Komentāri (3)

Artūrs Ozols 11.05.2024. 12.11

Un tā , papētīju tekstus par dzelzceļu . Belgrada – Budapešta vel nedarbojas pilnā apjomā ,jo būvi esot aizkavējusi ES izmeklēšana, Ungārija tomēr ir ES dalībvalsts. 2024.g. beigās viss būšot kartībā . Bet ķīniešu projekts nav tikai Budapešta – Belgrada , 320 km ,tas paredzēts uz Skopji Ziemeļmaķedonijā un Atēnām Grieķijā – kopā 1030 km. Ķīnieši sola ātrumu 300 km/st. Būšot gatavs ap 2042.gadu, jo jāizbūvē vairāki kalnu tuneļi.

0
0
Atbildēt

0

Artūrs Ozols 11.05.2024. 11.53

Nedomāju ,ka Sī meklē draugus Eiropā . Viņa Eiropas turneja bija organizēta tā , lai demonstrētu Ķīnas ekonomisko varenību ,Pekinas politikas savrūpību un neatkarību no rietumu postulātiem .2023.gada rietumu tirdznieciskā mīnuss saldo skaitlis – 645,1 miljards dolāru norada uz rietumnieku savdabīgo iedomu par iztikšanu bez rūpniecības, dzīvi pakalpojumu ekonomikā un finanšu spekulāciju pasaulē . Šo dīvainību sekas nu redzamas militārās rūpniecības nespējā pietiekošos apjomos apgādāt Ukrainas fronti . Pasaules tirgus pārpludināšanā ar ķīniešu elektroautomobīļiem saules paneļiem ,vēja ģeneratoriem un jaunajā tendencē pārdot vismodernāko tipu darbagaldus tiem kuriem tie vajadzīgi . Krievi esot nopirkuši savai militārajai rūpniecībai vismaz 4 tūkstošus automatizētu un robotizētu darbagaldu ! Lēto preču ražošana tiek pārnesta no Ķīnas uz Dienvidaustrumāzijas valstīm un tur nonāk tūkstoši ķīniešu darbagaldu . Situācija pasaules tirgos ir būtiski mainījusies un ķīnieši ar Sī priekšgalā šos tirgus uzmana. Skat , par ķīniešu naudu uzbūvēts pat ātrgaitas dzelzceļš Belgrada- Budapešta , 8 stundu vietā nu ceļojot 3 stundās ! Nezinu vai Sī to skatīja, vai tikai vel runā .

0
0
Atbildēt

0

Artūrs Ozols 11.05.2024. 11.29

Ko nozīmē , pielāgojies karam ! ” Jau 2 gadus un 3 mēnešus dzirdu ,ka Rietumi nodrošinās Ukrainas neatkarību , nodrošinās fronti ar pietiekošu ieroču daudzumu . Jau pusgadu nekā tāda nav pat tuvu solītajam . Krievi diennaktī izšauj 10000 lādiņus ,ukraiņiem jāknapinās ar 2000-iem ! Pie kam ar rietumu artilēriju apgādātās vienības lādiņu vispār nav un tās jāatvelk no frontes ,dodot krieviem iespēju izvērst ofensīvu . Katastrofāli trūkst pretgaisa aizsardzības ieroču un munīcija. Rodas sajūta ,ka plašie rietumi austrumeiropiešiem mēģina aizmālēt acis ar solījumiem ,bet faktiski sekmē krievu uzvaru . Kur čehu solītie lādiņi , kur amerikāņu ieroči ,kur pretgaisa sistēmas ? Ir un Raudseps varētu izsekot un aprakstīt faktisko stāvokli ar apgādi frontē un pilsētu pretgaisa aizsardzību . Kāpēc netiek nosegtas Odesas debesis ? Kas notiek ap Harkivu ? Vai netiek nodota Ukraina”

0
0
Atbildēt

0

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu