Kariņš: Mēs neesam Ķīna • IR.lv

Kariņš: Mēs neesam Ķīna

2
Krišjānis Kariņš. Foto: Reinis Hofmanis

Žurnāls Ir par aizvadīto gadu un jaunā gada izaicinājumiem intervē valdības vadītāju Krišjāni Kariņu (JV). Viņš situāciju ar Covid-19 ierobežojumiem Latvijā un cilvēku pašu atbildību vakcinēties pret Covid-19 salīdzina ar Ķīnu: “Doma, ka valdība tevi simtprocentīgi pasargās — tā tas nav. Ķīna laikam ir viena no pēdējām valstīm, kas to mēģina. Ja pilsētā parādās daži gadījumi, viņi gatavi slēgt uz mājsēdi kaut vai 10—12 miljonus. Tā ir pieeja, ka cilvēkam nav jādomā — valsts pasaka, ko un kā. Mūsu pieeja ir cita — darīt visu, lai pasargātu indivīdu ar ierobežojumiem, piemēram, par cilvēku skaitu veikalā un prasībām par maskām un kvadrātkodu, nevis slēgt visu.”

Kariņš stāsta, ka skatās, ko dara citu valstu kolēģi: “Amerikā, kur omikrons ir jau 75% vairākumā un vakcinācija vidēji pat ir drusku mazāka nekā Latvijā, [prezidenta padomnieks] Fauči iesaka cilvēkiem nemainīt svētku brīvdienu ceļošanas plānus. Iespējams, viņi redz līdzīgas analīzes — dari vai nedari, saslimstība būs ļoti liela. Tā ir epidemiologu frustrācija, un tā ir mana kā valdības vadītāja frustrācija. Ja saslimstība no omikrona izrādīsies tikpat asa vai asāka nekā iepriekš no deltas, tad visai Eiropai stāv priekšā neiedomājama veselības krīze. Vai no tā var pilnībā izvairīties? Nevar, bet var darīt visu, lai tā nebūtu. Pamatpieeja ir vakcinēties un tagad saņemt arī trešo poti. Un, kad nāks laiks ceturtajai, es būšu starp pirmajiem, kuri teiks — ejam dabūt ceturto poti!”

Valdības vadītāju Ir iztaujāja arī par starptautisko situāciju un Krievijas draudiem Ukrainai. Kariņš teica: “Tas ir mūsu laiku lielais jautājums — kas notiks ar pašu Krieviju? Vai tā varēs pārveidoties par nacionālu valsti, kas jūtas ērti savās robežās. Putinam vēl ir imperiālistiskā domāšana. Savā laikā Hitlers runāja par vācu «telpu», Putins līdzīgi runā par «krievu telpu».”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (2)

QAnon 06.01.2022. 22.04

Būtiskais, ka Kariņš nav Ķīnas imperators, tāpēc tam derēja reizēm aizdomāties par Čaušesku, Huseina, Miloševiča un Kadafi bēdīgiem likteņiem.
Ja tika pieminēta Amerika, tad cilvēkiem būtu jāzin, ka viena no ASV marksistu, korumpantu un sodomītu partijas, kas grib uzmaukt katram pa trim maskām, visreakcionārākām padlām, Aleksandrija Okasio-Kortesa, svinēt Jauno gadu aizmuka uz republikāņu Floridu un tur tusēja pa nakts klubiem bez uzpurņa, nebaidoties no “rednekiem” saķert Covid 19, bet vēl ne tik sen, tik pat baiss radījums, Nensija Pelosi, rīkoja labdarības pusdienas vairāk kā simts “stipendiju” maksātājiem un tur arī netika ievērota nekāda distance un, loģiski, nekādu masku.

0
-1
Atbildēt

1

    andrejs > QAnon 10.01.2022. 23.45

    aizmuka uz republikāņu Floridu un tur tusēja pa nakts klubiem bez uzpurņa, nebaidoties no “rednekiem” saķert Covid 19
    ——————-
    Labais!
    Gluži kā mūsu teikmanis no preža administration – rītiņa dzerstiņā no kovida nemaz nebija nobijies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu