Kalpotāja • IR.lv

Kalpotāja

Rakstniece Inga Žolude autobusu pieturā, kas atrodas netālu no Vecās skolas, kurā mācījies Jānis Poruks. Skolā saglabāta autentiska mācību klasīte no viņa laika un rakstnieka dzīves un daiļrades izzināšanai atvēlēta istabiņa. Foto no Ingas Žoludes privātā arhīva
Inga Žolude, Domuzīme

Druvienas pastaigu piezīmes

Latviešu rakstnieka Jāņa Poruka 150 gadu jubileju viņa dzimtajā pusē Druvienā šovasar atzīmēja ar kultūrvēsturisku un literāras ievirzes astoņu pastaigu ciklu Dzejas tūre «Pa Kukažiņas ceļu» cauri Druvienai. Norisē izstaigāti Poruka reiz staigātie ceļi, lasīti viņa darbi, kā arī citu rakstītais par izcilo dzejnieku un prozistu. Piecu kilometru gājumā vairākkārt devusies arī rakstniece Inga Žolude, kas četrus gadus strādājusi pie biogrāfiskā romāna par Jāni Poruku Vendenes lotospuķe sērijā Es esmu… Publicējam autores aizvadītās vasaras pierakstus.


Inga Žolude ir latviešu rakstniece, ieguvusi doktora grādu literatūrzinātnē, publicē prozu kopš 2002. gada. Par stāstu krājumu Mierinājums Ādama kokam — ES Literatūras balva. Jaunākie darbi — 1904. Melanholiskais valsis (2018), Livonijas debesis (2020), Vendenes lotospuķe (2021). 

 

5. jūnijs

Braucu uz Druvienas pirmo pastaigu pa Poruka takām, kas šogad organizētas par godu Poruka 150. jubilejai. Viņi tās sauc — dzejas pastaigas Pa Kukažiņas ceļu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu