Guna Zariņa: Labs stāsts reizēm ir vērtīgāks par patiesību • IR.lv

Guna Zariņa: Labs stāsts reizēm ir vērtīgāks par patiesību

1
Guna Zariņa. Foto: Ieva Salmane

Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa atveido galveno lomu jaunajā daudzsēriju filmā Emīlija. Latvijas preses karaliene. Intervijā žurnālam Ir viņa atzīst, ka par leģendāro preses karalieni, laikraksta Jaunākās Ziņas un žurnāla Atpūta izdevēju Emīliju Benjamiņu filmas tapšanas gaitā “galu galā nesapratu neko”. Lomai viņa piekritusi ne jau tāpēc, “ka tā ir liela loma, bet tāpēc, ka bija skaidrs — tas būs kaut kas ļoti interesants, jo Emīlija ir pilnasinīga un pretrunīga”.

Atbildot uz jautājumu, kā aktrise aizvadījusi pandēmijas laiku, Zariņa saka: “Tāpat kā visiem pilsoņiem, man bija vairākas sajūtu un pārdomu fāzes. Pirmā fāze — interesanti! Varējām padzīvot tā, kā nekad nebijām dzīvojuši. Bet nāca otrā fāze, kurā lielā mērā dzīvojam joprojām. Neziņa, apjukums, nogurums. Daži uz ieilgušo situāciju un notiekošo reaģē radikāli, pauž dusmas un protestu. Ir cilvēki, kuri sev no jauna uzdod ģenerālos dzīves jautājumus.”

Zariņa ir dzejas lasītāja un patērētāja. Viņa cer, ka “esmu dzejas kanāls, kas to nes tālāk. Cilvēkam vajag dzeju, tāpat kā vajag teātri, mūziku. Māksla cilvēku padara skaistāku, labāku un dziļāku, par vairāk cilvēku”.

Visu interviju lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (1)

Sskaisle 23.09.2021. 18.02

Jā, meliem mēdz būt arī dzīvības cena.

Par mūsu valsti tas tā ir 100%. Tik daudzu mirušo dzīvības ir uz politiķu un ierēdņu sirdsapziņām.

https://www.la.lv/vija-beinerte-kapec-vini-tik-ilgi-ir-mums-melojusi

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu