Jaunie tīkli • IR.lv

Jaunie tīkli

Kopējas intereses, komunikācija reālajā laikā un vēlme būt drošībā — ko cilvēki novērtē šobrīd digitālajā vidē straujāk augošajās lietotnēs?


Laipni lūgti klubā
Clubhouse — šopavasar visvairāk apspriestā lietotne, kurā joprojām iespējams reģistrēties tikai tad, ja kāds tur jau esošs lietotājs «ielaiž» iekšā, vai nu nosūtot uzaicinājumu uz konkrētu tālruņa numuru, vai apstiprinot jaunā lietotāja (kurš jau iepriekš bijis viņa tālruņa kontaktu sarakstā) profilu. Tajā iespējama audiosaziņa reālajā laikā, lietotājam pievienojoties vai pašiem veidojot virtuālās «telpas», kurās ir sarunas par kādu konkrētu tēmu. Lietotnē notiekošais tiešām atgādina burziņu, tajā var gan aprunāties ar pasaules slavenībām (ja vien sakrīt laika zona), gan tērzēt šaurā draugu lokā.
Bezmaksas.
Pieejama: App Store.


Slepenais čats
Kā atbilde aizvien pieaugošajām šaubām par datu drošību vispopulārākajā saziņas lietotnē WhatsApp strauji pieauga jau iepriekš populārās lietotnes Telegram lietotāju skaits. Tā darbojas pēc līdzīga principa — piedāvā ātru saziņu, dažādas failu sūtīšanas un apstrādes funkcijas, kā arī grupu sarunu iespējas. Lietotāja kontam piesaistīts viņa telefona numurs, un saziņai nepieciešams interneta pieslēgums. Taču Telegram lielu uzmanību pievērš datu drošībai, sola nenodot tos trešajām pusēm un atļauj sarakstīties «slepenajos čatos», kam var piekļūt tikai no konkrētas ierīces, un arī uzstādīt laiku, pēc kura ziņas automātiski tiks dzēstas.
Bezmaksas.
Pieejama: App Store un Google Play.


Signalizē!
Lietotne milzīgu popularitātes vilni piedzīvoja pēc ekstravagantā uzņēmēja Īlona Maska paziņojuma Twitter šī gada sākumā: «Use Signal.» Tās galvenais fokuss ir lietotāju datu drošība. «Privātums nav izvēles režīms — tas ir veids, kādā Signal darbojas. Visi ziņojumi, visi zvani, vienmēr,» sola izstrādātāji. 

Citādi tās piedāvāto pakalpojumu klāsts ir līdzīgs jau minētajiem WhatsApp un Telegram — ātra ziņapmaiņa, video un audio zvanu iespējas, failu apmaiņa un attēlu apstrāde.
Bezmaksas.
Pieejama: App Store un Google Play.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu