
Ienākam Rūmē siltā atvasaras pēcpusdienā tikai dažas dienas pēc restorāna atvēršanas, un nav nemaz tik viegli atrast vietu, kur piesēst, — rodas iespaids, ka uz šo telpu nu jau labi sen Rīgas «trendseteri» ieminuši taku.
Dzirnavu ielas posms starp Skolas un Valdemāra ielu ir izdevīgs daudziem centrā strādājošajiem, bet īpašuma attīstītājiem izdevies līdz šim postpadomju stilā nolaistu īpašumu pārvērst par mazu, stilīgu skvēriņu.
Tomēr ar to nepietiktu, ja vieta priecētu tikai acis, bet garšas kārpiņas atstātu vienaldzīgas. Rūmes šefpavārs ir Uvis Janičenko, kura CV ietver darbu gan ar trim Michelin zvaigznēm novērtētajā Tokijas restorānā RyuGin, gan divzvaigžņotajā Spānijas restorānā Mugaritz un Zviedrijas Fäviken. Rūmē šī pieredze saplūst kopā kā spilgts eklektisms. Uz sienām glezniecības klasiķa Mondriāna priecīgu pamattoņu pildītie kvadrāti veido plaknes, kurās dzīvo japāņu komiksu stilā zīmēti smaidoši cilvēki. Ēdienkarte ir vienkārša — pusdienās pamatēdienos atrodamas tikai ramen zupas (8,50—10,50 €) —, bet rezultāts izsmalcināti sarežģīts. Piedāvājuma formu veido japāņu virtuve, bet saturu — izcili vietējie ražotāji.