Jauns un pieredzējis • IR.lv

Jauns un pieredzējis

Juris Gaiķis. Ilustrācija — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Jaunais Konkurences padomes vadītājs Juris Gaiķis nospraudis mērķi — veicināt sabiedrības labklājības un tiesiskās apziņas pieaugumu

Konkurences padomes priekšsēdētāja pienākumus otrdien sāka pildīt Juris Gaiķis. Konkursa komisija trijās kārtās atzina viņu par labāko amatam, kurā astoņus gadus bija Skaidrīte Ābrama, taču gada sākumā negaidīti paziņoja par amata atstāšanu. Mantojumā jaunajam priekšniekam paliek svarīgas iesāktās lietas — par būvnieku karteli, par atkritumu monopolu Rīgā, par zāļu lieltirgotājiem.

«Šobrīd viss izskatās nolikts uz pauzes,» septembra sākumā, kā cietu ceļamaizi jaunajam KP priekšniekam rūpēdams, teica ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV), kura pārraudzībā ir padome, un atgādināja arī par darbinieku lielo mainību iestādē. Pēdējo trīs gadu laikā tur nomainījusies puse darbinieku.

«Konkurences padomei jābūt tādai, kurai ir redzams atbalsts sabiedrībai,» Gaiķis saka un uzsver, ka jūtoties gana pieredzējis dažādu valsts struktūrvienību vadībā. No «vienkārša jurista» Valsts ieņēmumu dienestā, kur sāka strādāt 2001. gadā, tika līdz VID Nodokļu pārvaldes direktora amatam «ar 1500 padotajiem pa visu valsti». Pēdējos trīs gadus vadījis Veselības un darbspējas ekspertīzes ārstu valsts komisiju — kā pats teic, šajā laikā no iestādes, kurai nevarēja atrast darbiniekus, tā izveidota par «patīkamu darbavietu», un ārsti «pat rindā šobrīd gaida, lai strādātu komisijā».

Sarunājāmies pagājušo piektdien, viņa pēdējā darba dienā iepriekšējā darbavietā, kuras ēku pašlaik remontē. Sarunas laikā pie priekšnieka kabineta durvīm pāris reižu pieklauvēja un viņam turpmākus panākumus novēlēja nu jau bijušie padotie.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu