Augusts • IR.lv

Augusts

Džūlija Filipsa

Džūlija Filipsa (Julia Phillips, 1989) — amerikāņu rakstniece, kas pētniecības laikā iepazinusi dzīvi Kamčatkā, Krievijā. Viņas interešu lokā īpaši bija sieviešu ikdienas dzīve. Pieredzētais iedvesmojis debijas romānu Zūdošā zeme (Disappearing Earth), kas 2019. gadā nominēts vairākām balvām. Kritikā uzsvērta darba enerģētika un emocionalitāte, iztēle un empātija, kas sniedz jaunu skatījumu uz ģimenes un kopienas saiknēm un paver iespēju ieraudzīt Krieviju tādu, kādu to nepazīstam. Domuzīmē lasāma grāmatas ievaddaļa.

 

Sandales novilkusi, Sofija stāvēja pie ūdens malas. Līcis pielavījās viņas kāju pirkstiem un aprija tos. Pelēks sālsūdens uz gaišas ādas. «Tālāk neej,» Aļona teica.

Ūdens atkāpās. Aļona redzēja oļus, kas spiedās māsas pēdu velvēs, mazu viļņu atstātos grants sanesumus. Sofija pieliecās, lai uzlocītu bikšu staras, un pār galvu pārkrita astē sasietie mati. Sakasītu odu kodumu vietās uz kāju lieliem rēgojās sakaltušas asins svītras. Atpazinusi Sofijas mugurkaula apņēmīgo izliekumu, Aļona zināja, ka māsa neklausās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu