Karstajā punktā • IR.lv

Karstajā punktā

1
Ilze Žilde. Ilustrācija — Ernests Kļaviņš
Māris Diņģelis

Kļuvusi par pirmo sievieti, kurai piešķirta pulkveža pakāpe Latvijas armijā, Ilze Žilde tagad pilda aizsardzības atašeja pienākumus ASV

Vašingtonas centrs joprojām atgādina pilsētu, kas ar mokām cenšas atgūties no apokalipses. Pandēmijas dēļ cilvēku ielās maz, biroju augstceltnes tukšas. Izdots rīkojums sejas maksu valkāt visur, izejot no mājām. Vairums kafejnīcu slēgtas. Pat Starbucks pasūtījumus pieņem mobilajā lietotnē un līdzņemamās krūzes izsniedz pa lodziņu. 

Latvijas vēstniecībā tikties ar Ilzi Žildi nav iespējams, jo tā apmeklētājus šobrīd neuzņem. Netālu atrodas Dupont skvērs, kur varētu piesēst uz soliņiem. Turp aizbraucu ar Uber. Sabiedriskajā transportā neesmu iekāpis kopš februāra vidus. Koplietošanas auto vadītājs starp priekšējiem un aizmugurējiem sēdekļiem pats uzmeistarojis aizsargsienu no bieza celofāna. Radio ziņo, ka iepriekšējā diennakts Amerikā bijusi traģiskākā šajā vasarā: no Covid-19 miruši 1500 cilvēku.

Izgāžas arī plāns par soliņiem, jo pēc vairākām neciešami sutīgām nedēļām nemitīgi līst. Ilze zem melna lietussarga atsoļo precīzi norunātajā laikā. Mugurā eleganti melns bikškostīms, bet gaišzilā sejas maska vēl vairāk izceļ viņas dzidri zilās acis zem īsajiem, gaišajiem matiem.

Patveramies zem neliela jumtiņa pie krīzes laikā mirušas grāmatnīcas durvīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu