Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons aicinājis savus tautiešus nomest lieko svaru, lai tādā veidā mazinātu Covid-19 sekas. Kā zināms, aptaukošanās ir viens no riska faktoriem, kura dēļ saslimšana ar koronavīrusu norit smagākā formā. Džonsons pats izslimoja Covid-19 šā gada aprīlī un pēc atlabšanas biežāk dodas skrējienos. «Es biju pārāk resns,» tagad atzīst politiķis. Foto — AFP/LETA

Ar Covid-19 inficēto skaits pasaulē dažu dienu laikā līdz otrdienai pieauga par miljonu, kopumā pārsniedzot 16 miljonus. Satraucošākā situācija Eiropā ir Spānijā, kur ir vairāki lokāli slimības uzliesmojumi. Sestdien Lielbritānija svītroja Spāniju no to valstu saraksta, no kurām ierodoties, nav jāievēro 14 dienu karantīna. Beļģija apdomā stingru ierobežojumu ieviešanu, jo Spānijā un Francijā saslimušo skaits atkal palielinās. Somija noteica 14 dienu pašizolāciju ieceļotājiem no Austrijas, Slovēnijas un Šveices.

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss pirmdien publicētajā intervijā noraidījis iespēju Krieviju uzņemt atpakaļ G7 valstu saimē, kamēr neatrisinās konfliktu Austrumukrainā. Krieviju no G8 izslēdza 2014. gadā pēc Krimas okupācijas. ASV prezidents Donalds Tramps nesen ierosināja uz G7 samitu ielūgt arī Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Jau agrāk Krievijas aicināšanu noraidīja Liebritānija un Kanāda.

Lietuva, Polija un Ukraina otrdien parakstīja kopēju deklarāciju, kurā apņemas izveidot Ļubļinas trijstūri, lai padziļinātu sadarbību, vēršoties pret Krievijas agresiju Ukrainā un cenšoties ierobežot Covid-19 pandēmijas draudus.


Krievijas tiesa pagājušajā nedēļā piesprieda 3,5 gadu cietumsodu organizācijas Memoriāls Karēlijas nodaļas vadītājam Jurijam Dmitrijevam. Viņš pētījis Staļina laika nometnes. Aizstāvji apsūdzību bērna seksuālā izmantošanā uzskata par nepamatotu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu