Podkāsts nr.35: Sarkanā kartīte Kalnmeiera politikai; atkal krata ABLV; 1000 cilvēki un 2 metri • IR.lv

Podkāsts nr.35: Sarkanā kartīte Kalnmeiera politikai; atkal krata ABLV; 1000 cilvēki un 2 metri

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Kādus pārsteigumus varam gaidīt no jaunā ģenerālprokurora Stukāna?

Lielā vienprātībā Saeima atbalstīja ģenerālprokurora amatā Juri Stukānu. Viņš bijis neparasti atklāts un aktīvs tiesnesis, tagad sola nozīmīgi pārkārtot prokuratūru. Ir žurnālisti Indra Sprance, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps vērtē Stukāna solītās pārmaiņas. Indra pastāsta arī par sestdien notikušajām kratīšanām ABLV — jau otrajām tik vērienīgām tiesībsargu aktivitātēm šogad bankā, kuru izmeklē sakarā ar simtiem miljonu eiro atmazgāšanu. Savukārt Aivars uzdod jautājumu — kāpēc veselības ministre Viņķele ļauj pulcēties simtiem, bet pati neapmeklēs pasākumus, kuros piedalās vairāk par 20 cilvēkiem?

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu – abonēt Ir https://ir.lv/abonesana/zurnals-ir/ 

Indras Sprances interviju ar jauno ģenerālprokuroru Juri Stukānu lasi https://ir.lv/2020/06/17/parmainu-cilveks-bet-ne-revolucionars/

Paldies Konrāda Adenauera fondam par atbalstu podkāsta tapšanai krīzes laikā.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu