Agnis Elperis, Cēsu maiznieks

Agņa Elpera ceptuve Cēsu vecpilsētā kļuvusi tik populāra, ka pagājušovasar viņš deva darbu trim palīgiem, šovasar varbūt pat pieciem. «Ja cilvēki sabrauks. Iepriekš trešdaļa klientu bija vācieši un krievi. Lēšam, ka šogad latvieši pa Latviju braukās.» Foto — Lauris Aizupietis
Ieva Puķe

Dabīga ierauga maizes cepēja komplekts — Agnis rāda «minipaku», kas viņu izolācijas laikā padarījusi par lielāko Omniva klientu Cēsīs. «Četru veidu milti, puskilograms sēklu maisījuma, ķimenes, ieraugs, instrukcijas. Sanāk septiņi kilogrami maizes.» Kad pirms pieciem gadiem viņš pats maizi sāka cept sava dzīvokļa virtuvē, šāda piedāvājuma nebija. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu