Citāds birojs • IR.lv

Citāds birojs

Brigita Bula, arhitekte

Kas ir pandēmijas laika mācības? Jautājam cilvēkiem, kuru domās ieklausās

Pēc pulcēšanās ierobežojumu atcelšanas daudzi atgriezīsies birojos, kur, iespējams, vienīgās pārmaiņas būs dezinfekcijas līdzeklis uz galda. Taču progresīvas organizācijas jau tagad domā, kā jauno situāciju un iegūtās prasmes izmantot uzņēmumam un darbiniekiem labvēlīgai nākotnei.

Ir skaidrs, ka būs jauna kārtība un nokļūšana «normālā situācijā» būs pietiekami ilga. Nāksies veidot jaunus darba apstākļus, priekšrakstus, būs jauna rutīnas, arī virtuālās vides etiķete uzņēmumos.

Biroji mainās jau labu laiku, rīki, kā telpas piemērot dažādiem apstākļiem, ir arhitektu rīcībā. Jautājumi jāuzdod tagad, lai nonāktu pie katram uzņēmumam piemērota pārmaiņu risinājuma. Ir jauna noteikumu palete. Daļa veco normu būs jāatdod papīra pārstrādē.

Jaunajā situācijā vinnētāji būs tie, kas jau agrāk domājuši par pastāvīgu piemērošanos mainīgai biznesa videi un cilvēku prasībām. Biroji atkal būs jāpārkārto, un manā praksē ir pierādījies, ka to bieži var izdarīt, izmantojot esošos resursus un neieguldot milzu papildu līdzekļus. Telpas ir iespējams izmantot efektīvāk, samazinot kopējo biroju platību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu