Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ķīnas valdība mocekļa kārtā iecēlusi ārstu Li Veņlianu (33), kurš pirmais brīdināja par pasaulei draudošajām Covid-19 briesmām, taču saņēma amatpersonu nosodījumu. Vēlāk Li saslima arī pats un nomira. Par mocekli Ķīnā godina tos, kuri gājuši bojā valsts labā. Tikmēr ASV plāno likumprojektu, kas dos iespēju noteikt sankcijas pret tiem ārvalstu ierēdņiem, kas izplata dezinformāciju par koronavīrusu. Likumu varētu nosaukt Li vārdā. Foto — AFP/LETA

No pirmdienas Eiropas Investīciju fonds (EIF) piedāvā īpašas Eiropas Stratēģisko investīciju fonda atbalstītas garantijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, lai ierobežotu pandēmijas ietekmi. Eiropas Komisija un EIF ap 100 000 uzņēmumu atbalstam atvēlējusi astoņus miljardus eiro.

Svētdien ar Covid-19 tika hospitalizēts Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons. Viņš ievietots intensīvās aprūpes nodaļā,taču neesot pieslēgts plaušu ventilēšanas aparātam. Pirmdien valdības sēdi vadīja ārlietu ministrs Dominiks Rābs, kurš vadīs valdību, ja Džonsons to nespēs.


Savu statusu ārstu reģistrā atjaunojis Īrijas premjers Leo Varadkars un Covid-19 pandēmijas laikā vismaz vienu dienu nedēļā veltīs pacientu aprūpei. Pirms iesaistīšanās politikā 2010. gadā Varadkars bija ģimenes ārsts. Viņa dzīvesbiedrs ir kardiologs.

24 augsta ranga diplomāti, to skaitā četri bijušie NATO ģenerālsekretāri, aicināja ASV prezidentu Donaldu Trampu mīkstināt medicīnas un humānās sankcijas pret Irānu, lai glābtu simtiem tūkstošus cilvēku Covid-19 krīzē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu