Podkāsts nr.15: Atmoda un VDK; specvienības ieņem banku; Rīgas Satiksme - Latvijas Nokia? • IR.lv

Podkāsts nr.15: Atmoda un VDK; specvienības ieņem banku; Rīgas Satiksme – Latvijas Nokia?

1
podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Slēpto draudu sajūta caurvij šā raidījuma galvenās tēmas.

Šonedēļ “Šķiltavā” žurnālisti Māra Miķelsone, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps apspriež čekas aģentus, naudas atmazgāšanu un jauna vīrusa uzliesmojumu – sarežģītus, bieži vien neredzamus draudus, pret kuriem grūti atrast līdzsvarotu attieksmi. Kā vērtēt vairāku Atmodas līderu atrašanos čekas maisos? Kāpēc jāsūta bruņoti vīri, lai veiktu kratīšanu bankā? Cik ļoti būtu jāsatraucas par koronavīrusa izplatīšanos? Taču, lai viss nebūtu tik drūmi, žurnālisti arī uzjautrinās par Rīgas Satiksmes “sasniegumiem” un vērtē šonedēļ nosaukto “gada vārdu”.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu – abonēt Ir https://ir.lv/abonesana/zurnals-ir

Māras Miķelsones pētījumu par čeku un Atmodas laiku lasi https://ir.lv/2020/01/29/melns-nav-melns-balts-nav-balts/

Komentāri (1)

Atis Priedītis 31.01.2020. 20.07

Ir saprotams, ka pa visu varu gribās saglabāt skaisto bet melīgo leģendu, ka “čekas maisi” ir viltojums un visi, kuri tajos atrodas neko sliktu nav darījuši. Par vajātajiem pēc 1986,gada vispār – pilnīgs klusums. Interesanti cik ilgi tas turpināsies. Būtu taču sākuši aptaujāt lielo organizāciju (LTV, Latvijas Radio, LU u.c.) bijušos partijas sekretārus. Cik zinu viņi atšķirībā no VDK štata darbiniekiem nekādu klusēšanas zvērestu nav devuši un teorētiski bez bailēm varētu sākt atklāti stāstīt kā partija izmantoja VDK savu interešu aizstāvībai. Tad “uzpeldētu” arī to cilvēku uzvārdi, kuri pēc partijas vīru “lūguma” tika vajāti. Bet laikam jau tāds laiks nepienāks nekad.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu