Podkāsts nr.8: Lembergtrīce: kontrabanda un PVN karuseļi; Rīgas domes dienas skaitītas • IR.lv

Podkāsts nr.8: Lembergtrīce: kontrabanda un PVN karuseļi; Rīgas domes dienas skaitītas

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Nedēļas, varbūt pat gada notikums ir oligarha, smagos noziegumos apsūdzētā Aivara Lemberga iekļaušana ASV sankciju sarakstā.

Šajā “Šķiltavā” Ir žurnālisti Indra Sprance, Pauls Raudseps un Aivars Ozoliņš cenšas apjēgt, kādas varētu būt sekas sankciju noteikšanai pret Lembergu un Ventspils brīvostu. Tomēr pat tik pārsteidzošs un ierasto Latvijas kārtību satricinošs notikums nenozīmē, ka pārējā dzīve apstājas. Žurnālisti podkāstā apspriež arī KPV īpašo attieksmi pret Rīgas domes atlaišanu, augstas muitas amatpersonas ģimenes saistību ar tirgu, kurā regulāri atrastas kontrabandas preces, un jaunā Latvijas Bankas prezidenta Kazāka solītās pārmaiņas.

Par ko vēlaties dzirdēt Ir žurnālistu viedokli gada noslēguma raidījumā? Sūtiet savus jautājumus uz [email protected] vai ierakstiet tviterī ar atsauci uz @irLV!

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams gan Ir.lv, gan Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu – abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/ 

 

Par Aivara Lemberga iekļaušanu ASV sankciju sarakstā lasi https://ir.lv/2019/12/11/vetra-ventspili/ 

Intervija ar jauno Latvijas Bankas prezidentu lasāma te https://ir.lv/2019/12/11/mes-varam-labak/

Indras Sprances pētījums par kontrabandu un PVN karuseļiem https://ir.lv/2019/12/11/kontrabanda-bija-ir-un-bus/ 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu