Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Robota bērns
Sonora Broka, žurnāla Ir kinokritiķe

oooc  Robota Bērns / I Am Mother. Distopiskas nākotnes vīzijas kino ir karsta aktualitāte. Nupat uz ekrāniem redzējām Klēras Denī izsmalcināto autorkino Augstākā sabiedrība, kā arī Netflix grāvēju Putnu būris ar Sandru Buloku. Robota bērns ir vēl viena variācija par tēmu — darbība norisinās nākotnē, pēc cilvēces izmiršanas globālā katastrofā. Pravietiskā, tehnokrātiskā estētikā veidotā eseja par mātes-robota un bērna attiecību noturību un arī trauslumu brīžiem iegūst pat asa sižeta kino tempu. Netrūkst arī zvaigžņu putekļu — vienā no galvenajām lomām Hilarija Svonka (Mijons dolāru mazulīte). Kino no 12. jūlija.

Djego Maradona / Diego Maradona. Režisora Asifa Kapadijas apbalvotās biogrāfiskās filmas Senna un Eimija ir pazīstamas visā pasaulē. Jaunākajā kinodarbā režisora rīcībā nav bijis tik ekskluzīva un neredzēta materiāla kā filmā par Eimiju Vainhausu. Šoreiz viņš pievērsies futbola leģendai Djego Maradonam un apkopojis ziņu sižetus un intervijas, tuvinot filmas intensitāti sportista reālās dzīves «amerikāņu kalniņiem». Panākumi, slava, fani, naktsklubi, sievietes, kokaīns un atkal lejupslīde — svara pieaugums, skandāli, nožēla. Neesmu redzējusi. Kino no 12. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu