Kriminālspēle • IR.lv

Kriminālspēle

2
Aivars Ozoliņš

Ušakovs nebūs pēdējais Rīgas domes darbonis ar aizdomās turētā statusu

Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām maijā varēja taisīt galda vai labāk videospēli, kā Nils Ušakovs mēģina aizbēgt no kompromitētā pritona Rīgā uz drošu mitekli Briselē, pirms viņu savāc cilvēki maskās. KNAB šajā sacīkstē līdz šim bija dažus soļus iepakaļ bēdzējam, kuram izdevies tikt jau līdz Strasbūrai. Bet nupat vajātāji min viņam uz papēžiem.

Spēlētāji vēlētāji 25. maijā Ušakovu un viņa «misteru 20%» Andri Ameriku nosūtīja uz patvērumu ar nosaukumu Jevropas haza. 28. jūnijā korupcijas apkarotāji sāka kriminālprocesu par Ušakova iespējamiem kriminālpārkāpumiem, taču tolaik atzina, ka «nevienai personai nav piemērots kriminālprocesuālais statuss». 1. jūlijā Ušakovs ielika feisbukā savu bildi, kā šortos un ar saulesbrillēm «atbraucu uz Strasbūru», kur esot «karsti tiešā un pārnestā nozīmē». Nudien. Tajā pašā dienā nāca KNAB kārtējais atjauninājums — Ušakova statuss Rīgas Satiksmes iepirkumu krimināllietā paaugstināts no nekāda uz «aizdomās turēto».

Tas ir jau nākamais līmenis. Sešiem no septiņiem aizdomās turētajiem šajā pašā RS iepirkumu lietā tiesa decembra sākumā pat bija piemērojusi apcietinājumu. EP deputāta imunitāte var novilcināt, taču ne novērst līdzīgu piedzīvojumu Ušakovam, ja KNAB apdeitotu viņa situāciju.

Toties nu Ušakovs ir oficiāli piepulcējies ekskluzīvajam krimināli pagodināto pagastveču klubam, kur varēs vismaz virtuāli kokteiļot ar tādām autoritātēm kā Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LZP), kuram apsūdzības nopietnos noziegumos, Ogres mērs Egils Helmanis (NA), kurš jau notiesāts par izspiešanu, un kluba patriarhs Aivars Lembergs (LunV), kuram labas cerības drīz tikt pie tiesas sprieduma par virkni smagu kriminālnoziegumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu