No katliem un toveriem virtuvē, kur raudzēta misa, līdz savai alus darītavai ar vilinošu nosaukumu Malduguns — šādu ceļu nogājuši trīs puiši, kuru darīto alu par labu atzīst ne tikai pašu mājās, bet arī citviet Eiropā
Šoruden apritēs seši gadi, kopš pārdota pirmā Malduguns ražotā alus pudele. Un arī pati darītava bija viena no pirmajām mazajām Latvijā. Pašlaik tādu ir vairāk nekā 50, un gadā visas kopā saražo ap 26% no valstī patērētā alus. Tiesa, nosaukums «mazās» ir drīzāk juridisks, nevis biznesa termins. Jo pie mazajām tiek pieskaitītas arī tādas alus darītavas kā Bauskas, Piebalgas, Užavas, Brālis un citas, kuras īsts alus baudītājs diezin vai sauktu par mazām.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.