Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Veselības ministrija (VM) vērsās policijā par iespējamu krāpšanos IT iepirkumos iepriekšējās valdības laikā. Ministrijas algotiem ekspertiem radās aizdomas par neeksistējošu produktu iegādi, cita uzņēmuma ražotā produkta pārpakošanu un piedāvāšanu par krietni lielāku cenu. Eksperti secināja, ka par 229 000 eiro pirkta, iespējams, fiktīva programmatūra. Ierosināta disciplinārlieta pret Nacionālā veselības dienesta direktori Ingu Milaševiču.

Saeima nolēma, ka divu pakalpojumu grozu valsts veselības apdrošināšanas sistēmu, kuru bija izveidojusi un vēlējās ieviest iepriekšējā valdība, atliks līdz 2021. gadam. Līdz tam laikam iecerēts izveidot viena groza sistēmu un noteikt sociālās apdrošināšanas iemaksu veselībai 1% apmērā visiem, kuri gūst ienākumus no darba.

Saeima atbalstīja vairāku likumu grozījumus, kuri saistīti ar Moneyval rekomendāciju ieviešanu un Latvijas finanšu sistēmas sakārtošanu. Grozījumi FKTK likumā paredz samazināt banku uzrauga padomes locekļu skaitu. Paplašināts personu loks, uz kurām attiecināmas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma normas. ANO noteiktās finanšu un civiltiesiskās sankcijas turpmāk piemēros bez kavēšanās.

Viens no lielākajiem darba devējiem Latvijā uzņēmums Valmieras Stikla šķiedra pieprasījis tiesiskās aizsardzības procesu, jo nespēj atmaksāt kredītus ASV ražotnes izveidei. Pirms pieciem gadiem sāktā ASV ražotnes otrās kārtas attīstība aizkavējusies un rada zaudējumus. Paša uzņēmuma darbība Valmierā un Lielbritānijā ir peļņu nesoša, bet nepieciešams laiks, lai varētu veikt finanšu saistību restrukturizāciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu