Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saskaņas organizētajā mītiņā Rīgas Rātslaukumā sestdien pulcējās ap 3000 Rīgas mēra Ušakova atbalstītāju. Saskaņa pieteica mītiņu pēc korupcijas skandāla uzņēmumā Rīgas Satiksme un kratīšanas Ušakova kabinetā un dzīvesvietā. Atlaist mēru no amata Rīgas domes opozīcijai pirmdien neizdevās jau trešo reizi.

Bijušais KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis iesaistīts kriminālprocesā par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. 3. februārī VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas aizturēja trīs 1985., 1960. un 1973. gadā dzimušas personas aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un iespējamu citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Nevienam no aizdomās turētajiem nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis.

Pagājušajā nedēļā Rīgas brīvostas pārvaldē ieradās KNAB darbinieki. Lai gan brīvostas pārstāve KNAB ierašanos nodēvēja par ikdienas sadarbības vizīti, KNAB apstiprināja procesuālu darbību veikšanu ostā. Kratīšanas Rīgas brīvostas pārvaldē nenotika. KNAB neatklāja, kāda kriminālprocesa gaitā ieradušies darbinieki brīvostā.

Prokuratūra izbeigusi kriminālprocesu pret bijušo VID Muitas kriminālpārvaldes vadītāju Vladimiru Vaškeviču par iespējamu izvairīšanos no nodokļiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu