Pulicera balvas šogad saņem žurnālisti par Trampa kampaņas saistību ar Krieviju • IR.lv

Pulicera balvas šogad saņem žurnālisti par Trampa kampaņas saistību ar Krieviju

7
"The Washington Post" redakcijas darbinieki sajūsmināti par saņemto Pulicera balvu. Foto: EPA/LETA

ASV Pulicera balvas šogad piešķirtas par sižetiem, kuros atspoguļota izmeklēšana par ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas iespējamajiem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām un apsūdzības seksuālos noziegumos bijušajam Holivudas producentam Hārvijam Vainstainam, vēsta LETA/AP.

Kategorijās par iekšpolitikas notikumu atspoguļošanu laikraksti “The New York Times” un “The Washington Post” saņēmuši Pulicera balvu par rakstiem, kuros atspoguļoti Trampa prezidenta kampaņas kontakti ar Krievijas amatpersonām. Aizdomas par šādu saistību noveda pie izmeklēšanas par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Tramps šo izmeklēšanu, ko vada īpašais prokurors Roberts Millers, nodēvējis par raganu medībām.

“The New York Times” un “The New Yorker” godalgoti par darbu sabiedrības labā, atspoguļot apsūdzības seksuālā uzmācībā, uzbrukumos un izvarošanā, ko vairākas sievietes izvirzīja Vainstainam. “The New York Times” atklāja, ka Vainstains vairākus gadu desmitus seksuāli uzmācies gados jaunām sievietēm, kuras vēlējās darboties kinoindustrijā.

Vainsteina lieta strauji ieguva plašu skanējumu un pamudināja arī citas sievietes atklāti runāt par seksuālās uzmākšanās gadījumiem, kurus piedzīvojušas.

Savukārt laikraksts “The Press Democrat” saņēma Pulicera balvu jaunāko ziņu kategorijā. Tas pirmais ziņoja par plašajiem meža ugunsgrēkiem, kas pērnajā rudenī plosījās Kalifornijas štatā.

Pulicera balvas pirmoreiz tika pasniegtas 1917.gadā, lai godinātu ASV žurnālistu, rakstnieku un komponistu sasniegumus.

Visus Pulicera balvu laureātus varat atrast mājaslapā šeit.

Komentāri (7)

Sskaisle 17.04.2018. 15.25

toties Latvija jau ir atpakaļ ja ne totalitāras, tad autoritāras valsts statusā gan

tikko delfi.lv dabūja naudu no RD – tā visi komentāri par Ušakovu un RD tika dzēsti – nu tā – principiāli – atstāti tikai Ušakovu slavinoši

Tagad NA – kā valsts simtgades 60 miljonu saimniece uz Londonas grāmattirgu saaicināja žurnālistus – un pamēģiniet delfos, kaut jel ko sliktu par to uzrakstīt ….

Padomājiet IR žurnālisti uzrakstīja par oligarhu valsts izzgašanu, uzrakstīja par valsts izzagšanu ar OIK – un ?! Kur rezultāts? Kāda jēga žurnālistikai, ja nav vairs sabiedrība, kas reaģētu uz tām nelikumībām, korupciju utt. utjprj. , ko zurnālisti atklāj?

Par Sīrijas gāzes uzbrukumu man tā arī nav skaidrs. Ja ir noticis gāzes uzbrukums cilvēkiem – pasaulei būtu jāspēj ASADS arestēt un tiesāt kā kara noziedznieks, ja tas tā nav – ja pierādījumi vēl tikai tiks meklēti un no pieredzes – iespējams tā arī netiks atrasti – tad, kas notiek īstenībā?

Nezinu, nesaprotu , kas notiek un kāpēc

+1
0
Atbildēt

2

QAnon 17.04.2018. 15.24

ASV žurnaļjugas, – pērkamas politmaukas, tāpat, kā pie mums. Krustpunktā Māra Jansone Ievai Lešinskai vaicā nevis par Vienotības OIK afērām, bet par “Rīdzenes sarunu” veco zupu, kas vienalga beigsies ar neko.
Vecās padauzas, kas rādās publikai puscaurspīdīgās melnās kleitās bez krūšturiem un apakšbiksēm un tagad apvaino Hārviju Vainstainu, labi saprot, ka viņu vietās caur gultu par zvaigznēm būtu kļuvušas citas bet viņas filmētos lētās reklāmās, vai spēlētu mazpilsētu teātros.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu