Zem franču karoga, ar Latvijas sastāvdaļām • IR.lv

Zem franču karoga, ar Latvijas sastāvdaļām

Bernārs Filipe Laranē, Cadets de Gascogne līdzīpašnieks un valdes loceklis. Foto — Alise Šulca, Picture Agency
Ieva Puķe

Viss svaigs: internacionālā prese, kruasāni, augļu sula. Durvis atvērtas no agra rīta līdz vēlam vakaram. Šādi Cadets de Gascogne spējis konkurēt un pārspēt Rīgas smalkmaizīšu vietas

Ja nedaudz uzkavēsities kādā no franču kafejnīcu tīkla Cadets de Gascogne mājīgajām vietām, noteikti sastapsit īpašnieku Bernāru Filipi Laranē. Lai arī uzņēmums algo šoferi, sportiskais saimnieks pats ar velosipēdu visu gadu apbraukā sešas kafejnīcas Daugavas labajā krastā Rīgā, veikdams steidzamas piegādes. Interesanti vērot, kā pat intervijas laikā kafejnīcā Ģertrūdes ielā, iepretim Barona centram, francūzis ātri reaģē uz situāciju. Te aizskrien palīgā pie letes stāvošajām meitenēm apkalpot apmeklētājus. Te, neatraujoties no sarunas, zibenīgi aizver stikla durtiņas vitrīnai, kur salikti kruasāni un kūkas. Kāds vīrietis Bernāram nodod vairākus žurnāla Marie Claire eksemplārus franču valodā. Paziņa piekritis izdevumu atvest no Francijas, jo to ļoti neizdevīgi abonēt Latvijā, skaidro Bernārs.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu