Piezīdušies • IR.lv

Piezīdušies

Ilustrācija — Ernests Kļaviņš
Ieva Cielava

Trīszvaigžņu viesnīca Tomo Hotel Raunas ielā Rīgā ne reizi vien vīdējusi mediju starmešos. Pēcvēlēšanu līksmībai te nodevušies Saskaņas biedri, bet viesmīlīgajos numuriņos mājvietu radušas divas biedrības — 9maijs.lv un Humora komiteja.

Neskaidrība, pēc kādiem principiem Rīgas domes vadība izlēmusi piešķirt Humora komitejai 43,6 tūkstošus eiro nepilnos divos gados, novembrī radīja pamatīgu šūmēšanos, un rezultātā žurnālisti atklāja — par komitejas darbu neliecina nekāda publiska informācija, bet to vada Nila Ušakova bijusī palīdze Danuta Dembovska. Viesnīcā nav nekādu norāžu par to, kur atrodas 10 komitejā nodarbināto cilvēku darba vietas, bet, pārbaudot 2016. gada pārskatos norādītos apavu un apģērba iepirkumus Rīgas Purvciema vidusskolas skatuves tēliem, tālaika skolas direktora vietnieks norāda — par neko tādu nav informēts. Organizācija, kas pastāv tikai uz papīra, tā secināja TV3.

Tikmēr Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāvis Dmitrijs Zverevs (Saskaņa) kaismīgi oponē: «Es varu teikt, ka tā ir reāla organizācija, tā strādā ar reāliem jauniešiem, notiek mēģinājumi, koncerti, komandas brauc.» Humora komiteja rīkojot spēles skolas vecuma jauniešiem.

Lai noskaidrotu, kā īsti nauda tērēta un kāpēc biedrība reģistrēta viesnīcā, Ir sazinās ar valdes locekli Maksimu Mančekovu. Viņš laipni sola atbildēt uz jautājumiem, taču vēlāk vairs nav sazvanāms. Pie vairāk nekā 11 tūkstošiem eiro kopš 2016. gada sākuma tikuši arī citi jokdari, piemēram, Jautro un atjautīgo klubs, kura mātes organizāciju — KVN — NATO Stratēģiskās izcilības centrs uzskata par Krievijas stratēģiskās politiskās komunikācijas rīku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu