
Andris (no kreisās), Jānis un Valts Grasbergi z/s Zilūži kūtī pie 200 slaucamajām govīm, kuru piens turpat aiz stūra pārtop saldējumā. Foto — Matīss Markovskis
Piena pārstrādātājs Grasbergs, kurš darbojas izbraukumu tirdzniecībā, sācis raudzīties arī uz veikaliem. Pagājušajā nedēļā Grasbergu saime no prezidenta saņēma Latvijas skaistākās lauku saimniecības titulu
Nenokults kukurūzas lauks svītraini noviz rīta saulē, kad auto nogriežas uz Grasbergu saimniecību. Tā ir pašā Zilūža ezera krastā netālu no Valmieras. Sarunu ar Jāni Grasbergu sākam par kukurūzas lauku. «Plūdi mūs tik ļoti neskāra. Viss laikā nav nokults, jo bija par maz tehnikas. Nācās īrēt,» stāsta Jānis, kad tiekamies.
Graudus Grasbergi audzē tikai pārsimt hektāros: gan pārdošanai, gan savām govīm. Šogad gandrīz visu nācies pārdot lopbarības graudos. Kukurūzas lauku Jānis vēl plāno kult. «Govīm garšos. Sasalums padara vālītes saldākas. Tāpat kā apsaluši āboli ir saldāki,» saka Jānis.