Svētki mākoņos • IR.lv

Svētki mākoņos

7
Nellija Ločmele

Gribētu līksmi novēlēt visiem gaišus valsts dibināšanas svētkus, taču ierastajām novembra zemajām debesīm šogad pāri klājas vēl citi mākoņi, kas ietin svētku salūtu pelēkā dūmakā.

Donalda Trampa ievēlēšana par ASV prezidentu ir lēciens nezināmajā – viņš kā savu firmas zīmi sludina politikas neprognozējamību, kamēr Latvijas un visas Austrumeiropas drošības pamats ir tieši prognozējama starptautiskā kārtība un pilnīgi cieta skaidrība, ka Rietumu pasaules līderis nepametīs mūs aci pret aci ar Krieviju. Neprognozējams Putins ar neprognozējamu Trampu, tas ir sprādzienbīstams savienojums.

Taču zinām, ka Trampa vārdiem nevar ticēt, atliek gaidīt darbus. Par laimi, ASV prezidenta amats ir tik ietekmīgs, ka uzliek atbildības rāmjus pašam tā veicējam – kā saka aizejošais prezidents Obama, amats spēj atmodināt cilvēku no nereālām iedomām jeb, kā saka latvieši, darbs dara darītāju. Redzēsim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu