KNAB rīko kratīšanu Jūrmalas mēra Trukšņa birojā • IR.lv

KNAB rīko kratīšanu Jūrmalas mēra Trukšņa birojā

17
Gatis Truksnis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Truksnis ar ātro palīdzību nogādāts slimnīcā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki otrdien rīkoja kratīšanu Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) birojā, aģentūrai LETA apliecināja domē. Pēcpusdienā aģentūra LETA novēroja, kā trīs KNAB pārstāvji no Jūrmalas domes ēkas iznes vienu melnu koferi un vairākas lielizmēra aploksnes. KNAB pārstāvji devās uz mikroautobusu, ar kuru no domes aizbrauca.

Jūrmalas pilsētas domes pārstāvjus līdz šim aģentūrai LETA nav izdevies sazvanīt, lai noskaidrotu, kāds ir kratīšanas iemesls. Arī darbinieki uz vietas nekādu informāciju medijiem nesniedza. Pēc Latvijas sabiedrisko mediju portāla lsm.lv vēstītā, iespējams kratīšana notikusi arī Trukšņa dzīvesvietā Bulduros, liecina LTV rīcībā esošā informācija.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA apliecināja, ka KNAB rīko procesuālās darbības Jūrmalas domē, taču plašāku informāciju nesniedza. Neoficiāli avoti aģentūrai LETA vēstīja, ka, iespējams, Truksni bijis plānots aizturēt, taču viņš ar ātro palīdzību nogādāts slimnīcā. Trukšņa advokāts, uzzinot, ka zvana žurnālists, aģentūrai LETA teica, ka šobrīd nevarot neko pateikt un nevarot runāt.

Kratīšanas iemeslus KNAB neatklāj, un arī nesniedz ziņas, vai ir kādi aizturētie, vēsta lsm.lv. Latvijas Televīzija novēroja, ka pirms pulksten vieniem pēcpusdienā pie domes piebrauca ātrā medicīniskā palīdzība. Tās darbinieki steigšus devās pa kāpnēm augšup. Aptuveni pēc pusstundas mediķi Truksni ratiņos nonesa no otrā stāva uz ātrās palīdzības mašīnu. Jūrmalas pilsētas domes vadītājs slimnīcā nogādāts pēkšņu veselības problēmu dēļ.

KNAB redzeslokā Truksnis ir vairākus pēdējos gadus, atgādina lsm.lv. Pērnvasar mērs izpelnījās pārmetumus, ka dome izšķērdējusi vairāk nekā 22 tūkstošus eiro, Truksnim maksājot algu par likumā noteikto pienākumu būt pašvaldības kapitāldaļu turētāja pārstāvim domes uzņēmumos. Pēdējā domes sēde Jūrmalā bija ārkārtas, jo domei nācās atcelt vairākus teritorijas plāna punktus, pret kuriem iebilda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Truksnis gan sēdi izmantoja, lai kritizētu Jūrmalas Aizsardzības biedrību, kas regulāri norāda uz pārkāpumiem domes darbā.

Ja apstiprināsies ziņas, ka KNAB vaino Truksni korupcijā, tad šī būs kārtējā reize, kad KNAB redzeslokā nonācis kāds no Jūrmalas mēriem, atgādina LETA. Pirms vairākiem gadiem tā dēvētajā Jūrmalgeitā cietumsodu par kukuļošanu saņēma bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis, kurš sodu jau izcietis. Apelācijas instances tiesā atrodas krimināllieta, kur bijušais kūrortpilsētas mērs Raimonds Munkevics apsūdzēts par kukuļdošanu. Pirmās instances tiesa Munkevicam piesprieda 49 950 eiro naudas sodu.

Komentāri (17)

kimsk 04.10.2016. 17.00

“Pietiek” raksta, ka kratīšana esot bijusi arī Trukšņa mājās, tās laikā viņš pamatīgi piedzēries, un kombinācijā ar zālēm viņam kļuvis slikti. Es kā šodien atceros, kā svētais Puzes dižmoceklis izmelojās no Matīsa cietuma un aizbrauca uz Vāciju, lai ārstētu miokarda infarktu. Slimošanas gaitā vecais zēns bija piemirsis, kas īsti šim kaiš, un pēc atgriešanās labu laiciņu staigāja ar kakla fiksatoru. Tas tikai liecina par tradīciju noturību ZZS – tiklīdz ziepes, tā jāsaslimst pilnīgi vienalga ar ko, bet labāk ar kaut ko svinīgi skanošu – miokarda infarktu, prostatas vēzi vai stingumkrampjiem.

+15
-2
Atbildēt

2

    kimsk > kimsk 05.10.2016. 06.10

    Ach, tas atkarīgs no interpretācijas. Bulduru slimnīcā, uz kurieni sirdzējs aizvests, dakteri konstatēs, ka Trukšņa kungs salietojies baldriāna vai vilkābeles pilienus pārmērīgā daudzumā sakarā ar pārmērīgu stresu un šajā sakarā viņam kļuvis nelabi vai arī viņa organisms pārvērš jebkuras uzturvielas par alkoholu… Iespēju ir bezgala daudz.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > kimsk 04.10.2016. 22.34

    …ui, piedzēries darba nespējas laikā?…ja ārsts konstatē, ka ir noticis ārstēšanās režīma pārkāpums, tiek izdarīta attiecīga atzīme darbnespējas lapā…un slimības lapa – vējā…vēl vienas ziepes!…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 04.10.2016. 19.20

Jūrmala parastā. Demokrātiski vēlētu dolārzaļo dīvānzemnieku Jūrmala.

Ar valsti viss kārtībā – tā tāda pati.

+9
-1
Atbildēt

5

    Ēriks > J.Biotops 04.10.2016. 22.32

    Dolārzaļi zemnieki ir visur,un viņi ir vienoti:

    4. Talsu novada domes vadība jeb pie varas esošā banda „Talsu novada attīstībai” atkal slēpj un piesedz nelikumības. Šeit uzreiz jājautā – ko visus šos gadus ir darījuši pie varas esošās partijas jeb bandas „Talsu novada attīstībai” dalībnieki – domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus un izpilddirektors Aldis Vilsons, lai novērstu iedzīvotāju naudas zagšanu SIA „Talsu namsaimnieks”? Kāpēc ir atļauta šāda SIA „Talsu namsaimnieks” visatļautība? Vai jūs abi arī esat iesaistīti šajās shēmās? Jānorāda, ka SIA „Talsu namsaimnieks” valdes priekšsēdētājs Edgars Bērziņš ir arī partijas „Talsu novada attīstībai” biedrs. Tātad visi šie cilvēki ir savstarpēji cieši saistīti. Nav šaubu, ka partijas „Talsu novada attīstībai” pārliecība nozīmē nedomāšanu, iespēju iztikt bez domāšanas.[9]

    Minētais vistiešākajā veidā attiecas arī uz pašvaldībai piederošo uzņēmumu, t.sk. SIA „Talsu namsaimnieks” kapitāla daļu turētāja pārstāvi – domes priekšsēdētāja 1.vietnieku un reizē domes deputātu no partijas „Vienotība” Normundu Tropiņu, kas atbild par pašvaldībai piederošo uzņēmumu kontroli un izmaiņu veikšanu tajos. Kādas darbības ir veiktas, lai pie atbildības varētu saukt vainīgos un piedzīt nodarītos zaudējumus? Kāpēc nekas netiek darīts?

    http://www.pietiek.com/raksti/bardaks_talsu_novada_dome

    Šitais gabals samests patkastītēs pa visiem Talsiem,vēlēšanu cīņas ir sākušās.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 05.10.2016. 12.47

    Bez Tropiņa un Vienotības pieminēšanas noteikti būtu dabūjis kaudzi ar plusiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > J.Biotops 05.10.2016. 06.15

    Tas raksts vispār iesakāms izlasīšanai visā pilnībā. Darbības ar nelegālo atkritumu izgāztuvi ir apbrīnojamas, es nebūtu ticējis, ka mūsdienās kaut kas tāds vispār ir iespējams.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 05.10.2016. 10.30

    to ēriks

    Vai ievēroji, ka TEV par šo neitrālo komentu bija sasprausti vairāki mīnusi, bet neviens nav oponējis… Savādi, vai ne?

    Khe, nevajadzēja to Vienotības Tropiņu pieminēt… :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 05.10.2016. 06.41

    kimsk – kas tur neticams? Skaidri uzrakstīts, ka pie atkritumiem klāt bijis pats Latvijas Zaļās partijas Talsu nodaļas vadītājs.

    Sajūsminoties par ZZS sasniegumiem, parasti nepelnīti tiek akcentēts vārds „zemnieki”, aizmirstot brigādes otru bratanu – LZP. To pašu, no kuras dīvānzemniekiem tā dolārzaļā krāsa. Tiesa, netiek smādētas arī citas valūtas.

    Dzīvosim zaļi!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

klusais 04.10.2016. 19.10

Šitais pat interesantāks par Truksni – “Tāpat portāla Diena.lv rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka aizturēts uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.” Savulaik kad Man-Tes birojs bija vēl blakus Rīgas Modēm un tur regulāri varēja manīt bankas Baltija emisāru Staņislavu ( Čaikovski ) Jūlis kā pieklājas mafijas džekam vicinājās kabinetā ar pielādētu pistoli . Pilnīgi neticas , ka vecais fraijers paņemts pie pakaļas :)

+7
0
Atbildēt

2

    kimsk > klusais 04.10.2016. 19.50

    TVnetā šī ziņa ir ievietota kā oficiāla, un to apstiprinot Jūļa advokāts Rusanovs. Atzīšos, ka man šī ziņa lika žoklim atkārties – drīzāk es ticētu, ka Puzes dižmoceklis iebāzts pirmstiesas aizturēšanas skabūzī, nekā tam, ka Jūlis sagrābts aiz rīkles.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 04.10.2016. 20.00

    kimsk – es ar stipri izbrīnijos … Jūļa trešā sieva , ja nekļūdos bija čečeniete :) būtu jautri , ja čečeni te nedaudz pēc savas modes par tiesiskumu pacīnītos ::)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu