Izaicinājums.com • IR.lv

Izaicinājums.com

5
Foto no Pētera Nukšas un Daces Oses–Nukšas Ziemeļamerikas un Latvijas ceļojumu albuma
Ieva Puķe

Dace un Pēteris (abiem 29) nebaidījās atstāt izcīnītās darbavietas Kanādā, lai ceļotu, blogotu un pēc tam atkal meklētu darbu. Un lai beidzot ar riteņiem apbrauktu apkārt Latvijai

Viņi no mašīnas septembra beigu vēsumā izkāpj šortos, smaidīgi, brūni iedegušām kājām. Pareizāk sakot, Pēteris palīdz izkāpt Dacei. Kādu metru ārste viņai atļāvusi saudzīgi ripināties no pirkstgaliem uz papēžiem tā, lai nesāp divās vietās lauztais iegurnis. Ja ir kāpnes, Pēteris sievu nes. Gultas režīmā būs jāpavada divi mēneši, viņu plānotajā ceļojumā uz Dienvidameriku jāietur pauze. 

Četrus gadus nodzīvojuši ārzemēs, ceļojot izmaluši Amerikas rietumkrastu un Centrālameriku līdz Meksikai, viņi šovasar izlēma ar riteņiem apbraukt apkārt dzimtajai Latvijai. Pēc 30 uz velosipēda pavadītām dienām Dace neveiksmīgi krita tikai 20 kilometrus no finiša, kas bija paredzēts Ķekavā. Sakrājies nogurums un neveiksmīga apstākļu sakritība. Pāris par to runā nekreņķējoties, kā par īslaicīgu un pārejošu pārbaudījumu. Domās jau modelē nākamos ceļojumus.

Tas nav stress!

Izaicinajums.com – Daces un Pētera blogam, kas sākotnēji bijis domāts draugu un radu informēšanai, nejauši uzdūros internetā. «Paņem brīvdienas. Dodies, uz cik vien daudz vietām iespējams. Tu vienmēr vari paspēt nopelnīt naudu. Tu ne vienmēr vari «nopelnīt»  atmiņas.» Izaicinājums – tā var saukt viņu pieredzi kopš 2011.gada 9.marta, kad abi iesēdās lidmašīnā uz Britu Kolumbiju, Vankūveru. Studējuši datorzinības, kopā rakstījuši bakalaura darbu Ventspils Augstskolā, pēc tam apprecējušies, arī Latvijā par profesionālo veiksmi viņi nevarēja sūdzēties. Pēteris IT sfērā algotu darbu strādā jau kopš 16 gadu vecuma. Sācis kā administratora palīgs laikrakstā Dienas Bizness, 22 gados jau viņš vadīja Infrastruktūras pārvaldības daļu Valsts ieņēmumu dienestā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu