Aizdomās par slepkavību Jaunciema kapos apcietināts vīrietis (papild.) • IR.lv

Aizdomās par slepkavību Jaunciema kapos apcietināts vīrietis (papild.)

18
Vieta Jaunciema kapos, kur, eksplodējot sprādzienbīstamam priekšmetam, bojā gāja 60 gadus vecs vīrietis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Jaunciema kapos sprāgušais priekšmets, visticamāk, bijusi rokasgranāta

Aizdomās par trešdien notikušo slepkavību Jaunciema kapos ir aizturēts vīrietis, kuru tiesa šodien arī apcietinājusi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis.

Policija noskaidrojusi, ka trešdien Jaunciema kapos notikušais sprādziens, kurā gāja bojā vīrietis, nebija nelaimes gadījums.

Uzreiz pēc notikuma policijas rīcībā nonāca informācija, kas bija pamats 43 gadus veca Jaunciema iedzīvotāja aizturēšanai. Vīrietis jau pagājušajā gadā bijis tiesāts par tīšu mantas bojāšanu – svešas automašīnas aizdedzināšanu. Aizdomās turētais vīrietis nekavējoties tika aizturēts un viņa dzīvesvietā veikta kratīšana.

Policija lūgusi tiesu vīrietim kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, un tiesa šo lūgumu apmierinājusi, ziņo LETA.

Jau ziņots, ka priekšmets, kas šonedēļ Jaunciema kapos eksplodēja, nogalinot vīrieti, visticamāk, bijusi rokasgranāta, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vīrietis, kurš sprādzienā gāja bojā, liktenīgajā dienā ar savu dzīvesbiedri bija atnācis apkopt radinieka kapu. Tomēr sprādziens notika blakus esošajā kapavietā. Pagaidām nav zināms, kāpēc vīrietis piegāja pie blakus esošās kapavietas, kur bija novietots sprādzienbīstamais priekšmets.

Tagad notikušo izmeklē Valsts policija. Kā pastāstīja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Iveta Mazūre, policijai ir nodoti ieraksti no Jaunciema kapos izvietotajām videonovērošanas kamerām.

Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins apstiprināja, ka šonedēļ Jaunciema kapos notikušais sprādziens varētu būt izraisīts ļaunprātīgi.

“Ir daudz neatbildētu jautājumu, tāpēc būtu priekšlaicīgi kaut ko komentēt. Nav izslēgts, ka notikusi ļaunprātība. Tāpēc izvērtējam, vai kāda persona būtu vainīga pie tā, kādēļ sprāgstvielas tur atradās un cieta cilvēks, kuram nevajadzēja iet bojā,” uzsvēra Grišins.

Jebkurā gadījumā policijai patlaban nav pamata uzskatīt, ka sprādziens bija mērķēts pret vīrieti, kurš gāja bojā. Plašāku informāciju Grišins atturējās atklāt.

Jau ziņots, ka trešdien Jaunciema kapos, eksplodējot sprādzienbīstamam priekšmetam, bojā gājis 60 gadus vecs vīrietis. Nacionālajos bruņotajos spēkos informēja, ka sprādziens noticis, kopjot kapu.

Par notikušo sākts kriminālprocess. Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība notikuma vietā atrada nenosakāmas izcelsmes metāla šķembas un citu sprādzienbīstamu priekšmetu fragmentus. 

(papildināta no sākuma)

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu