Maskavā kustības "Antimaidans" masu akcija pret Ukrainas neatkarību • IR.lv

Maskavā kustības “Antimaidans” masu akcija pret Ukrainas neatkarību

101
Krievijā pādod "politiskās šokolādes" - uz tām redzami Ukrainas prezidenta Petro Porošenko, Vācijas kancleres Angelas Merkeles, Francijas prezidenta Fransuā Olanda un ASV prezidenta Baraka Obamas portreti. Zem tiem paraksts: "Viņi grib mūs nekaunīgi apēst. Apēdīsim viņus paši." Foto: ITAR-TASS/LETA

Krievijas varasiestādes organizē masu demonstrāciju ”Ukrainas apvērsuma” gadadienā

Maskavā sākusies pirmā masu akcija, kuru organizē Kremļa inspirētā kustība “Antimaidans”, un tā sarīkota pirmajā gadadienā kopš Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas, ko Krievijas propagandas mediji cenšas pasniegt kā “vardarbīgu apvērsumu”.

Akcijas organizēšanā piedalās vairāk nekā 20 organizācijas, tai skaitā “Krievijas nākotne”, “Kauja par Donbasu” un “Nacionālās atbrīvošanās kustība”, ziņo LETA.

Demonstrācijas organizatori iepriekš paziņoja, ka uz pasākumu ieradīšoties desmit līdz 30 tūkstoši cilvēku. Aģentūra TASS ziņo, ka demonstrācijas dalībnieku skaits jau esot pārsniedzis 10 000, bet ļaudis turpinot vēl ierasties.

Tiek ziņots, ka cilvēki uz “Antimaidana” gājienu tikuši savesti no visas Krievijas, un valdības kontrolētie mediji aicināja ierasties visus, kas sevi uzskata par “patriotiem” un ir pret “revolūcijām”. “Nāciet, ja mīlat savu valsti,” aicināja, piemēram, televīzijas kanāls “Rossija 24 TV”.

Līdzīgas demonstrācijas tiek rīkotas arī Sanktpēterburgā un daudzās citās Krievijas pilsētās, kā arī Sevastopolē, kas atrodas pagājušajā gadā anektētajā Ukrainai piederošajā Krimas pussalā.

BBC vēsta, ka,varasiestāžu uzkurināti, Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma atbalstītāji sestdien izies Maskavas ielās, lai “pieminētu” pirmo gadskārtu kopš Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas, ko Kremļa propaganda dēvē par “vardarbīgu apvērsumu”.

Tikmēr piektdienas vakarā policija pie Ukrainas vēstniecības aizturēja vairākus cilvēkus, kas vēlējās pieminēt Janukoviča režīma noslepkavotos protestētājus, vēsta radiostacija „Eho Moskvi”.

Opozīcijas aktīvisti vēlējās pie Ukrainas vēstniecības nolikt ziedus un svecītes, pieminot tā dēvēto “debesu simtnieku” – Ukrainas opozīcijas aktīvistus, kas pagājušā gada februārī krita Kijevā protestu laikā pret Janukoviča režīmu.

Varasiestādes Ukrainas vēstniecību bija iežogojušas un aktīvistu aizturēšanu pamatoja ar to, ka viņi atrodas uz ielas braucamās daļas.

Pieci no aizturētajiem policijas iecirknī pavadījuši visu nakti. Viņi apsūdzēti par nepakļaušanos varasiestāžu “likumīgajām prasībām”.

 

Komentāri (101)

zanE. 21.02.2015. 13.51

…nelaimīgās sejas izteiksmes gan – nepārliecina!… :)

http://pbs.twimg.com/media/B-XVvGTCYAA3vsG.jpg

+18
0
Atbildēt

9

    andrejs > zanE. 21.02.2015. 16.15

    ES “kopīgā lēmuma” neievērošanu:)

    ———————————

    tas lēmums laikam bija “atkārtoti paužam nopietnas bažas par “notikumiem” Ukrainā”? :)

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 21.02.2015. 15.23

    zanE ….baigais apkaunojums krieviem

    _______________

    Vai tad nu mazāks latviešiem, ko sagādājis pašu Ie ministrs:

    Nepareizais ‏@Nepareizais 13h13 hours ago

    Ukraiņu kongresa vadītājs pērn TM aicināja aizliegt Ždanokas Latvijas Krievu savienību: http://www.delfi.lv/news/national/politics/ukrainu-kongresu-sadusmo-zdanokas-aktivitates-brokai-prasa-aizliegt-latvijas-krievu-savienibas-darbibu.d?id=44523558 … Šogad tiesā viņu pašu…

    +8
    -14
    Atbildēt

    0

    andrejs > zanE. 21.02.2015. 15.46

    …un tagad – uzrej vēl uz Maizīti…

    ———————————–

    Kāpēc riet – daudz pareizāk un iedarbīgāk ir atņemt nevēlamiem spēcīgiem politiskiem konkurentiem dažādas pielaides, izmest no valdības par atšķirīgiem uzskatiem, nomelnot “sabiedriskajos” masu medijos utt.

    p.s. Ja pareizi saprotu, tad “elite” ir Vienotības (un zrp atlieku) ministri, dažāddu līmeņu ģeputāti, vai ielikteņi dažādās valsts aģentūrās, kā piemēram jaunie PA grēkāži…

    +9
    -14
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 21.02.2015. 16.04

    zanE….diskreditēt otras valsts varu vietējā un starptautiskā līmenī.

    ___________________

    Kā tad:) Es aizturēju TV operātoru, ukraiņu kongresa līderi, ierosonāju lietu, diskreditēju Zaķi unĀboltiņu un pārmetu Mūrniecei ES “kopīgā lēmuma” neievērošanu:)

    Un tagad uzrej uz Ilvesu un Gribuskaiti:):):)

    +11
    -12
    Atbildēt

    0

    aivarsk > zanE. 22.02.2015. 09.40

    zanE …nelaimīgās sejas izteiksmes gan – nepārliecina!… :)

    ___________________________________

    Tā gan ir, bet nemānīsim sevi ar to, ka urlisma pārņemtajā tautā trūktu atbalsta mūsu visu iznīcināšanai, pielietojot kā konvencionālos, tā kodolieročus!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 21.02.2015. 15.38

    …ln0…Tu jau sen esi kļuvis par krievu propagandas pārstrādes produktu – vienmēr cenšoties norādīt, ka latvieši ir vēl sliktāki par putinistiem…tāds ir arī viņu mērķis – pensionāru bļāvēju komandas visās i-neta vietnēs un protesta akciju pirmajās rindās…

    …Kas ir hibrīdkarš?

    – […] Mērķis ir saliedēt savu un šķelt pretinieka sabiedrību, diskreditēt otras valsts varu vietējā un starptautiskā līmenī.

    Efektīvs var izrādīties arī spiediens uz pretinieka politisko eliti. „Vai nu tās darbības ir vērstas, lai saasinātu attiecības starp politiskajām partijām. Tās tikpat labi var būt vērstas, lai saasinātu cīņas noteiktu politisko spēku iekšienē. Var izmantot arī korupcijas tīklus, kas pastāv. Protams, iedarbība var būt vērsta uz to, lai amatpersonas un politiskā elite pieņem noteiktus citai valstij labvēlīgus lēmumus. Tikpat labi tā var būt vērsta, lai nepieņemtu lēmumus. Vai arī vienkārši, lai amatpersonas faktiski nepildītu savus amata pienākumus, kas ir izšķirīgi svarīgi valstu augstāko amatpersonu gadījumā, kuras ir atbildīgas par valsts drošību,” skaidro Cepurītis.”

    http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/kas-ir-hibriidkarsh.a118572/

    …un tagad – uzrej vēl uz Maizīti…

    +18
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 21.02.2015. 13.55

    Maskavā praids? :)

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 21.02.2015. 14.01

    ….tur jau ir vēl jautrāk…

    http://pbs.twimg.com/media/B-XEr-7CcAAH_Nd.jpg

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 21.02.2015. 14.04

    ….baigais apkaunojums krieviem – pēc čečenu terorakta Maskavas teātrī – čečeni beidzot svin savu uzvaru Maskavā….

    http://pbs.twimg.com/media/B-W7u5-IEAAuYXK.jpg:large

    +11
    0
    Atbildēt

    0

zanE. 21.02.2015. 14.15

….ironiski!….tas, ka tiek organizēts AntiMaidans, lai gan Maskavā NAV Maidana – nozīmē, ka Krievija ir tikai Kijevas piedēklis?… :)

+17
0
Atbildēt

1

    aivarsk > zanE. 22.02.2015. 09.43

    Nu “maidans” ukrainiski nozīmē vienkārši “laukums”. Revolūcija notika Kijevas lielākajā laukumā – maidan Ņezaližnosķi – Neatkarības laukumā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

dzeris49 21.02.2015. 15.26

Vadāmo bezsmadzeņu limpeņrobotu saiets.

Un kur tad tās milzīgās tautas masas, ar visu milzīgo organizāciju tikai 10000?

Atceros, pēdējā pretkara mītiņā Maskavā bija, vismaz, reizes piecas vairāk, neskatoties uz pilnīgi reālu iespēju pēc tam tikt apsūdzētam par jebko un dabūt dažus gadus aiz restēm.

+17
0
Atbildēt

6

    aivarsk > dzeris49 22.02.2015. 09.49

    Nomale, ja mūsu valsts pamatus sargātu Latvijai lojāla DP vai SAB, tad gan viena, gan otra datoros varētu atrast kaut ko par maziem bērneļiem, kabatās kādu baltu vielu, bet par ušaku papildus, kāda nepilngadīga krievuška pasūdzētos, ka tas nodarījis miesas darbus.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 21.02.2015. 16.25

    Vai tad nav iespējams pieņemt normu, ka pašvaldības policija tiek likvidēta kā “sķira”

    ———————

    laikam neviens nebija rēķinājies ar ušakveidīgo spējām. Kaut vai superīgā ideja ar RS “arodbiedrībām” jau vien ir ko vērta. dažādu sugu “nacionāļi” pie varas Rīgā bija ilgāku laiku, bet viņiem kaut kas tik ģeniāls prātā neienāca…

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 21.02.2015. 16.41

    Ušakovs nebūt nav tik spēcīgs, viņš tikai izmanto opozīcijas un centrālās varas neizlēmību un vājumu, un vēl totālo tiesībsargājošo struktūru impotenci un korumpētību, ja tas tā nebūtu, Ušakovs, drīzāk, atrastos aiz restēm, nevis mēra krēslā.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > dzeris49 21.02.2015. 17.01

    Visa sāls slēpjas apstāklī, ka Ušakovs ir tāds pats mērs kā Lembergs. Tāpēc nevar ar likumu ierobežot Ušakovu, jo tas pats likums ierobežos arī Lembergu. Mūsu tiesiskuma koalīcija tak neies ierobežot Lemberga tiesības uzspļaut valstij!

    +16
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 21.02.2015. 16.20

    Mani, kārtējo reizi, šeit pārsteidz nevis Ušakovs, par kuru viss ir skaidrs, un pat ne Ušakova pašvaldības policija, bet, mūsu Saeima.

    Vai tad nav iespējams pieņemt normu, ka pašvaldības policija tiek likvidēta kā “sķira”, kā tas ir daudz bagātākās valstīs, teiksim, taupības nolūkos, lai katram ķeizariņam nebūtu savas legālas spēka struktūras, kas, īstenībā, ir tikai viņa personīgie krancīši, un uzlikt att. funkcijas valsts policijai, kura no tā vietējā ķeizariņa ir, kaut, relatīvi, bet, neatkarīga, toties atkarīga no centrālās valdības?

    +18
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 21.02.2015. 15.41

    …pagaidi mazdrusciņ – līdz vakaram demonstrantu skaits desmitkāršosies…arī Ušakova rīkotajos pasākumos pašvaldības policisti visus saskaita un sareizina ar attiecīgās dienas datumu….

    +20
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu