Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima pagājušajā nedēļā ārkārtas sēdē ārlietu ministra amatā apstiprināja pieredzējušo diplomāti Baibu Braži. Viņa Latvijas ārlietu dienestā ir jau 31 gadu. Braži atbalstīja 66 deputāti, pret bija 11 frakcijas Stabilitātei! deputāti, atturējās deviņi Nacionālās apvienības deputāti.

Starptautiskais Valūtas fonds samazinājis Latvijas ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam. Latvijas ekonomika pieaugs par 1,7%, bet nākamgad — par 2,4%.

Valdības budžeta deficīts 2023. gadā bija 893 miljoni eiro jeb 2,2% no IKP. Salīdzinājumā ar 2022. gadu tas ir par 886 miljoniem eiro mazāks, ziņo Centrālā statistikas pārvalde. Valdības konsolidētais bruto parāds bija 17,6 miljardi eiro jeb 44% no IKP. 2022. gadā valsts parāds bija 42% no IKP.

Latvija Ukrainai nosūtīs pirmos dronus, kas izgatavoti pēc ukraiņu pasūtījuma, informēja premjerministre Evika Siliņa (JV). Latvijas iniciētajā dronu koalīcijā ir jau 14 valstis. Amatpersonas neatklāja dronu skaitu un modeļus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu