Maskavas režisors Serebreņņikovs Rīgā plāno veidot kultūras projektus • IR.lv

Maskavas režisors Serebreņņikovs Rīgā plāno veidot kultūras projektus

8
Kirils Serebreņņikovs pie Maskavas tiesas ēkas. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ušakovs nolēmis sadarboties ar režisoru un viņu atbalstīt

Rīgas pašvaldība turpmāk sadarbosies ar Maskavas Gogoļa centra vadītāju un režisoru Kirilu Serebreņņikovu, veidojot jaunus kultūras projektus Rīgā. Pašvaldība ir gatava sniegt atbalstu šādam mērķim, tiekoties ar režisoru, teica Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Mērs ar Serebreņņikovu pārrunāja iespējas, piemēram, veidot platformu kopīgu skatuves mākslas projektu īstenošanai, vēsta LETA.

Pēc sarunas ar Ušakovu režisors pastāstīja, ka viņi ar mēru pārrunāja kāda projekta jaunajiem māksliniekiem īstenošanu. Par to pagaidām detaļas nav atklājamas, bet, “ja tas notiks, tad projekts būs ļoti efektīvs”, teica Serebreņņikovs.

Maskavas režisors arī pauda viedokli par politisko interešu nesavienojamību ar mākslu. “Mākslā jāpaliek cilvēcīgu attiecību līmenī, neiesaistot nekādus politiskos uzskatus,” sacīja Serebreņņikovs.

Ušakovs Serebreņņikovam pasniedza Atzinības rakstu par radošiem un novatoriskiem iestudējumiem Rīgas teātros, ko režisoram izlēma piešķirt konkursa “Gada rīdzinieks” žūrija, kā arī piecu eiro jubilejas monētu.

Serebreņņikovs patlaban darbojas Latvijas Nacionālajā teātrī. Pašreiz viņš strādā pie izrādes “Raiņa sapņi”. Tās pirmizrāde notiks nākamgad – 29.janvārī.

Viņa nozīmīgākās iestudētās izrādes Latvijā līdz šim ir “Voiceks” (2012) un “Mirušās dvēseles” (2010). 2011./2012.gada sezonā Serebreņņikovs ieguvis “Spēlmaņu nakts” nomināciju – Gada režisors un Gada scenogrāfs izrādei “Voiceks”.

 

Komentāri (8)

klejotājs 27.11.2014. 11.18

lai viņš taisa savas izrādes voroņežā un kalmikijā, te viņš sodienas apstākļos nevienam nav vajadzīgs [izņemot ušakovu], vai es nepārklausījos šorīt, dzirdēdams pa radio, ka Tukumā uzstāsies lielā teātra solisti. Nav iedomājams ka uz Tukumu brauktu londonas karaliskais balets. Ko tie krievi te lien un ko mums no viņiem Ukrainas situācijas dēļ būtu vajadzīgs. Aizies uz teātri latviešu tantiņas un asaras nobirdinās no krievu skaistuma, bet aiz stūra krievu bandīts ar atombumbu draud. Bardaks! Visā Rīgā pekšņi rosīga būvniecība, mājas bliež augšā pašā centrā, kam tās krievu žuļikiem/spekulantiem būvē? Pašmājas žuļiki kā aptrakuši Latviju izpārdod.

Riņķī apkārt kungs to sauc par vaimonoloģiju, nē trauksmes signāli kurus neviens neklausās. Brauc kaut kāds no zemes kur valda dūre, šņabis, korupcija un fašisms pie mums ar KULtūRas projektiem! Protams, ka ušakovs nolēmis ar viņu sadarboties :))))))

+6
0
Atbildēt

1

    andrejs > klejotājs 27.11.2014. 12.24

    šorīt, dzirdēdams pa radio, ka Tukumā uzstāsies lielā teātra solisti.

    ——————————————-

    krievu okupācijas laikos Maskavas un Ļeņingradas teātru viesizrādes Rīgā bija nenormāls retums. Reizi divos gados varbūt kāds atbrauca ar pāris izrādēm. Tās tika ļoti gaidītas un biļetes izķēra blatņiki, jo neko citu mums nebija iespēju redzēt. Tagad, kad esam tikuši vaļā no viņu okupācijas armijas, viņi te nelūgti gāžas kā siseņu bars. Vasarā pilnas afišas ar reklāmām krievu valodā, brīžiem rodas iespaids, ka Rīga un Jūrmala ir kkādas krievu metropoles.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

aivarsk 27.11.2014. 11.56

Es tā īsti neizprotu ir.lv vajadzību reklamēt ušaku un viņa kremļa režisorus?
Atrs trešais raksts par ušaku…

+5
0
Atbildēt

0

andrejs 27.11.2014. 12.16

Laikam jau pie mums brauc kārtējais ģēnijs…

Atkal latviešiem būs jārunā krieviski (lai visi saprot), un visi iesaistītie mās ar galvām, ka tas ir normāli.

p.s. Kurš no IR ierindas lasītājiem ir sajūsmā par Voiceku NT? :)

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu