Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdības koalīcija pirmdien konceptuāli izteica atbalstu diplomātes Baibas Bražes kandidatūrai ārlietu ministra amatam.

Bijušā premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) speciālo lidojumu revīzijā Valsts kontrole secinājusi, ka no valsts budžeta nelikumīgi izlietoti vismaz 221 566 eiro, bet vismaz 323 688 eiro no ES līdzekļiem izlietoti neekonomiski. Revīzija nav konstatējusi konkrētus atbildīgos. Valdības vadītāja Evika Siliņa (JV) uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināja Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski.

ES Tiesa apmierināja miljardieru Mihaila Fridmana un Pjotra Avena prasības atcelt 2022. gadā viņiem noteiktās ES sankcijas, jo abu Krievijas oligarhu iekļaušana sankcijām pakļauto personu sarakstos nav bijusi pietiekami pamatota. Latvijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka aizvien paliek spēkā tiesību akti, ar kuriem sankcijas tika pagarinātas. Sankcijas tiek pagarinātas ik pēc pusgada, tātad jāpārsūdz katrs lēmums. Latvija aicinās ES Padomi iesniegt apelācijas sūdzību par tiesas spriedumu.

Eiropas Parlaments pagājušajā nedēļā nolēma neatcelt parlamentāro imunitāti deputātiem Nilam Ušakovam (Saskaņa) un Andrim Amerikam (Gods kalpot Rīgai!) tiesāšanai Latvijā. Latvija to prasīja lietā par iespējamu kukuļošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Ušakova pārvēlēšanas gadījumā prokuratūra varētu atkārtoti vērsties EP ar ierosinājumu atcelt deputāta imunitāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu