Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijā savā trešajā vizītē ieradās Nobela miera prēmijas laureāts, Viņa Svētība Dalailama. Šī vizīte nav politiska, bet tās mērķis ir pievērst uzmanību cilvēciskām vērtībām, teica Dalailama, atbildot uz jautājumu, kādēļ, viņaprāt, Latvijas augstākās amatpersonas neizrādīja interesi tikties. Kad viņš Latvijā viesojās 2001.gadā, Tibetas garīgais līderis tikās ar tā laika Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Liepājas tiesa apstiprinājusi finanšu grūtībās nonākušās a/s Liepājas metalurgs tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Tas nosaka uzņēmuma darbību turpmākajos divos gados. Šajā laikā administratora pienākumus uzņēmumā veiks Haralds Velmers.

Latvijas pensionāri mītiņā Rīgas centrā izsvilpa labklājības ministri Ilzi Viņķeli (Vienotība), kura bija ieradusies, lai izrādītu cieņu vecajiem cilvēkiem. Mītiņā pulcējās ap 1000 pensionāru no visas Latvijas. Pensionāru prasības par pensiju līdz 250 latiem indeksāciju 2013.gadā, pakāpenisku piemaksas palielināšana pie pensijas par darbu līdz 1996.gadam, pensionāru veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanu un, sākot ar 2014.gadu, pensijas neapliekamā minimuma vienādošanu ar minimālo algu valstī, iesniegtas valdībā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu