Vai Lattelecom aprīs LMT? • IR.lv

Vai Lattelecom aprīs LMT?

4
Zīmējums - Ernests Kļaviņš
Pauls Raudseps

Konkurences uzraugi ir norūpējušies, ka plāns apvienot un privatizēt abus valstij daļēji piederošos telekomunikāciju uzņēmumus var kaitēt Latvijas patērētāju interesēm, kuri patlaban saņem labas kvalitātes pakalpojumus par zemu cenu. Valdībā ir iesniegts slepens ziņojums par rīcības variantiem, par ko plānots lemt tuvākajā laikā

Konverģence jeb, latviski sakot, saplūšana raksturo telekomunikāciju tehnoloģiju jomu jau pēdējos 15 gadus, kuru laikā esam sākuši skatīties televīziju viedtālruņos un pieslēgties superātram internetam caur fiksēto telefonu līnijām.

Ja valdība tā lems, nākotnē saplūdīs arī Lattelecom un Latvijas Mobilais telefons (LMT), divi no lielākajiem un vērtīgākajiem uzņēmumiem, kuri daļēji pieder Latvijas valstij. Ir rīcībā nonācis Ekonomikas ministrijas (EM) informatīvais ziņojums un uz to balstīts Ministru kabineta lēmuma projekts, kurš izvirza uzdevumu panākt Lattelecom un LMT «integrēšanu» vienā uzņēmumā līdz nākamā gada beigām un pēc tam tālāku privatizāciju. 

Abi dokumenti patlaban ir ierobežotas pieejamības informācija. Privatizācijas lēmumi tiktu atstāti nākamās Saeimas ziņā, bet tūlītējais uzdevums ir LMT iekļaušana Lattelecom struktūrā, veidojot apvienotu uzņēmumu. Lattelecom tas būtu labs risinājums, taču ir nopietnas šaubas, vai tas būtu izdevīgi arī patērētājiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu