NEPLP soda "TV3" par azartspēļu reklamēšanu • IR.lv

NEPLP soda “TV3” par azartspēļu reklamēšanu

24
Foto: Edijs Pālens, LETA

 

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē nolēma uzlikt 6000 latu administratīvo sodu SIA “TV3 Latvia” par Azartspēļu un izložu likumā noteiktā aizlieguma – reklamēt azartspēles ārpus azartspēļu norises vietas – pārkāpumu, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja NEPLP pārstāvji.

“TV3 Latvia” ir pieļāvusi šo pārkāpumu, reklamējot “Optibet” sporta bāru un norādot uz to kā uz raidījuma “Overtime TV” sponsoru, tādā veidā netieši reklamējot azartspēles, kas ir “Optibet” pamatnodarbošanās.

“TV3” pārstāve Marta Zandersone biznesa portālam “Nozare.lv” teica, ka “TV3” patlaban vēl nav saņēmis NEPLP lēmumu. “Neesam saņēmuši lēmumu, tādēļ patlaban atturamies no komentāriem.”

NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants norādīja, ka NEPLP nebija šaubu, ka “TV3 Latvia” pieļautā azartspēļu reklamēšana televīzijā ir pretrunā ar Azartspēļu un izložu likumā noteikto aizliegumu un par šo pārkāpumu pienākas atbilstošs sods.

“Jāatzīmē, ka pārbaudes lietu NEPLP uzsāka jau pērnā gada decembrī, bet pārkāpumi no “TV3 Latvia” puses tika turpināti. Šim reklāmas aizliegumam likumā ir skaidrs nolūks – nepieļaut, lai dažādas sabiedrības grupas, tostarp pusaudži un jaunieši, tiktu vilināti izmēģināt atkarību izraisošas azartspēles, kas var novest pie sociāli nelabvēlīgām sekām. Ja raidījumu par sportu, kuram jāveicina sabiedrības veselība, saista ar azartspēlēm, kuru efekts ir pretējs, ir jāpievērš uzmanība arī šī pārkāpuma morālajiem aspektiem,” uzsvēra Dimants.

“TV3 Latvia” pārkāpumi tika pirmo reizi fiksēti 2012.gada 31.oktobra “TV3” un “TV6” pārraižu ierakstos. Lēmumu par lietas uzsākšanu NEPLP pieņēma 2012.gada 6.decembrī, bet minētie pārkāpumi tika turpināti līdz lēmuma pieņemšanai, ko savos paskaidrojumos ir atzinuši arī “TV3 Latvia” pārstāvji.

Ar savu lēmumu NEPLP aizliedz “TV3 Latvia” turpmāk demonstrēt minētās “Optibet” sporta bāra reklāmas un iekļaut norādes uz “Optibet” sporta bāru kā raidījumu sponsoru.

 

Komentāri (24)

Egita 15.03.2013. 00.52

vai Zviedru[NEPLP] arī kāds sodīs ka portālā,par kura uzturēšanu viņš maksā[www.ruvenietis.lv} un kurā viņš minēts kā kontakt persona,IR PILNS INFORMĀCIJU kura ir zagta no citiem autoriem un portāliem.?

+1
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 14.03.2013. 17.15

NEPLP maziņš pozitīvs solītis, pussolītis…

+1
0
Atbildēt

0

Egita 15.03.2013. 00.41

,,vai tas ir blamiers vai progmārs?”

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu