Aizdomās par bruņotu laupīšanu aizturēts policijas darbinieks • IR.lv

Aizdomās par bruņotu laupīšanu aizturēts policijas darbinieks

36
Foto: Kristaps Kuhaļskis, F64

Policists laupītājs nozieguma izdarīšanas brīdī bijis atvaļinājumā un stiprā reibumā

Rīgā aizdomās par bruņotu laupīšanu sestdien aizturēts policijas darbinieks, ziņoi LETA. Šis policists met ēnu uz visiem policijas darbiniekiem, kuri ikdienā godprātīgi pilda savus pienākumus, sargājot Latvijas iedzīvotāju drošību, uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Kozlovskis uzsver, ka šis notikums jāvērtē kā ārkārtējs un tas jāizmeklē ar vislielāko rūpību, teic ministra padomniece Daiga Holma. „Šis policists pelnījis vislielāko nosodījumu, un cerams, ka viņš saņems atbilstoši bargu sodu,” norāda ministrs.

Noziedzīga rīcība nekādā gadījumā nav savienojama ar darbu policijā un profesionālo ētiku, tā uzsvēris Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Arī viņš norāda, ka notikušais ir absolūts ārkārtas gadījums. Svētdien Latvijas Radio Ķuzis teicis, ka dzērušais policists, kas sestdien ielauzās kādā Zemgales priekšpilsētas veikaliņā, pirmdien tiks atvaļināts no dienesta.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītājs Toms Sadovskis informēja, ka laupīšanas mēģinājums noticis sestdien plkst.16.45 kādā nelielā veikaliņā Zemgales priekšpilsētā.

Laupīšanas mēģinājuma laikā veikala darbinieks vīrieti aizturēja, izsauca apsardzi un policiju. Vēlāk izrādījās, ka stipri iereibušais vīrietis ir patlaban atvaļinājumā esošs 1988.gadā dzimis kārtībnieks. Pēc aizturēšanas viņa izelpā konstatētas 3,24 promiles alkohola. Aizdomās turētais policijā strādā kopš 2009.gada.

Patlaban aizdomās turētais ir ievietots izolatorā un ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 4.daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas.

Par šo noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Uzsāktais kriminālprocess turpmākai izmeklēšanai tiks nodots Valsts policijas Iekšējās drošības birojam.

 

Komentāri (36)

Edmunds Zālīte 03.02.2013. 17.59

4 mentus varētu aizstāt ar vienu kārtīgu policistu, kurš izraudzīts stingra konkursa kārtībā un maksāt viņam to 4 mentu algu, kārtība būtu 2 reizes lielāka valstī.

+2
0
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > Edmunds Zālīte 03.02.2013. 22.26

    frukc
    Ja patriektu vai vēl labāk utilizētu, bugajus, kondrašovus, griguļus, krasovskus, bogdanovus, koņuhovus un vēl veselu varzu neliešu, policijai būtu vieglāk strādāt,

    0
    0
    Atbildēt

    0

amazone1988 03.02.2013. 22.16

Vēl jau advokāts nav teicis savu viedokli!

0
0
Atbildēt

0

Laima Beļicka 03.02.2013. 15.17

Tik garjsh staasts neparko..

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu