Sarkozī izsprūk no apsūdzības par nelikumībām priekšvēlēšanu kampaņā • IR.lv

Sarkozī izsprūk no apsūdzības par nelikumībām priekšvēlēšanu kampaņā

19
Nikolā Sarkozī. Foto: AFP/LETA

Bijušajam Francijas prezidentam tiesa piemērojusi īpašā liecinieka statusu

Francijas bijušajam prezidentam Nikolā Sarkozī, kuram ceturtdien bija jāierodas pie izmeklēšanas tiesneša saistībā ar aizdomām par iespējamām nelikumībām viņa 2007.gada priekšvēlēšanu kampaņā, izdevies izvairīties no apsūdzībām šajā lietā, ziņo LETA/AFP.

Tomēr Sarkozī piemērots īpašā liecinieka statuss. Tas nozīmē, ka prokuratūra joprojām uzskata, ka pastāv ticami pierādījumi tam, ka Sarkozī saņēmis naudu savai priekšvēlēšanu kampaņai no kosmētikas ražotāja “L’Oreal” īpašnieces un Francijas bagātākās sievietes Liliānas Betankūras. Izmeklēšana šajā lietā turpinās.

Tiesa, kā atzīmē aģentūra AFP, šāda statusa piešķiršana Sarkozī rada iespējamību, ka bijušais Francijas prezidents galu galā no soda var izsprukt pavisam.

Pats Sarkozī noliedzis jebkādu nelikumīgu priekšvēlēšanu kampaņas finansēšanu. Viņa liecības tiesā tika uzklausītas aiz slēgtām durvīm.

Jau rakstīts, ka Sarkozī tur aizdomās par nelikumīgu 150 tūkstošu eiro, ko saņēmis no Betankūras, izmantošanu priekšvēlēšanu kampaņā. Francijas likums aizliedz prezidenta amata kandidātiem pieņemt privātpersonu ziedojumus, kas ir lielāki par 4,6 tūkstošiem eiro.

Pēc prezidenta amata termiņa izbeigšanās izmeklētāji veica kratīšanas Sarkozī dzīvesvietā Parīzē, kā arī darba kabinetā un juridiskajā birojā, kura līdzīpašnieks viņš ir. Martā kratīšana notika arī Betankūras mājā, viņu arī nopratināja.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu